סוגי אומגה 3
דיון מתוך פורום טיפולים משלימים בסרטן
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2007/10/20/beware-of-misleading-omega-3-claims.aspx במאמר הנ"ל אומר ד"ר מרקולה שכל התוספים של אומגה 3 שאנחנו רואים היום שמוסיפים למוצרים שונים (ביצים, דגני בוקר וכו") הם מסוג לא בריא. הוא גם טוען שאומגה 3 ממקור צמחי (כמו מזרעי פשתן למשל) לא ממש יעילים ונספגים כמו זה שבא מדגים. ואני חשבתי שאם אני צורכת 3 כפות שמן פשתן ביום ו2 כפות זרעי פשתן טחונים ליום (לפי שיטת באדוויג) אני מקבלת מספיק אומגה 3 לצורך הגנה. האם מישהו יכול להגיב למאמר?
על כל מחקר קליני שהראה כי צריכת אומגה 3 מפחיתה סיכון לגידולים מסויימים ישנו לפחות מחקר אחד ששולל זאת. אמרנו כבר - רפואה זה לא מדע מדוייק. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3231992,00.html http://www.refua.info/siteFiles/1/564/5077.asp
האם יש חשיבות למקור של אומגה 3? למשל, דגי מים עמוקים קרים (פעמיים בשבוע), או זרעי פישתן (כל יום), או כמוסות (לדוגמא 2 כמוסות אלסיפה כל יום). מהי הכמות היומית המומלצת? על מה ממליץ דר' מרקולה?
http://schoolstudio.typepad.com/health_and_wellness/images/2007/07/08/omega3fattyacids.jpg http://www.healthrecovery.com/HRC_2006/Depression_06/Images/Omega_Conversion.jpg http://www.ag.ndsu.edu/pubs/yf/foods/fn620-1.gif http://www.biovita.fi/english/uutiset_tiedotteet/301104_02.html http://stwww.weizmann.ac.il/g-bio/evaluation/journal_club/2003/Avinoam_JC2003_2.ppt http://www.omega3galil.com/articles.asp http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2971663,00.html http://www.omega3net.co.il/news-item.asp?newsid=46 http://thecancerprevention.org/articles/article.cfm?article_id=67 http://www.tevalife.com/article.asp?id=389 http://www.ficas.net/index.php?name=Pages&op=page&pid=338
כל התשובות כאן, אפילו אם הן נכונות, הן כבר מיושנות.בינתיים יש גם זרעי צ'יה, זרעי מרווה מרושתת (האם יש הבדל מהותי ביניהן?) וכן ידוע על עשבי בר, בעיקר רגלת הגינה, שמכילים אומגה 3. אשמח אם תוכלו להתייחס לאלה ולעוד.