שאלה לדר ברנר
דיון מתוך פורום טיפולים משלימים בסרטן
ד"ר ברנר שלום רב רשמתי לך את השאלה בפורום אחר אך מסיבה כלשהי לא הגבת למרות חשיבותה הרבה אולי בפורום זה כן תואיל לענות: הנני חולה בסרטן לבלב גרורתי וסובל מירידה במשקל. אני קורא בעיון את ספרך והשאלה העקרונית בקשר לתזונה במחלת הסרטן שעולה היא הסתירה בין השאיפה לאכול מגוון רב של מזונות ובכמויות גדולות מהממוצע (כפי שמנחים אותי האונקולוגים) לבין הצמדות נקודתית למזונות בסיסיים כפי שאתה מכנה (לדוגמא טבלת המזונות בע"מ 103). כיצד אתה ממליץ לפעול בנוש. דוגמא אחרת מאוד בולטת היא ההמלצה שקיבלתי לאכול מאכילים "משמינים" ועתירי סוכר ושומן כגון גלידות וזה בניגוד לדעה הבולטת שלך נגד סוכרים מעובדים ושומנים. כלומר, מה האיזון הנכון בין איבוד המשקל במחלתי לבין אכילה של מזון נכון. אני מאמין שזו בעיה של הרבה חולים דומים למצבי תודה מראש על התשובה
ההנחיות לתזונה נכונה של חולי סרטן תופסת לגבי מרבית חולי הסרטן אולם איננה תופסת לגבי אנשים הנמצאים במצב של ירידה חמורה במשקל. כאשר החולה נמצא במצב של כחקסיה, במצב כזה אכן מותר לאכול הכל כולל סוכרים, שומנים, מטוגנם וכו'. לכן הכל תלוי במצב שלך ד"ר יוסף ברנר
פרוט המזון תוצרת כמות כמות חלבון גרם לחם קמח מלא שיפון מומלץ אורגני פרות העונה מכול המינים והסוגים ענבים אדומים,תות שדה, פטל ואוסנה ,תות עץ ,חוץ מפרי הדר החומציים יש להתחיל אם החמוצים ולסיים אם פרות מתוקים כמו תמרים מעג'ול אורגני ______________ אורגניים בלבד 1-2 ________ ללא הגבלה 3 גר __בפרוסה סלט ירקות מ 4-6 סוגי ירקות חסה . גמבה . סלרי גבעול בלבד . גזר .פלפל.פטרוזיליה.רוקט וצמחי בר אכילים-ילקות הרועים, לאכול 1-5 שקדים מרים בכול ארוחה אורגני ללא הגבלה בבוקר שתיים מהאפשרויות הבאות, בערב אפשרות אחת בלבד. טחינה -בכבישה קרה מלאה אסור לאכול בצירוף אם אבוקדו שקדייה - בכבישה קרה אמהר אטיופית ירושלים 50 גר2 כפות 50 גר' 14 10 חומוס תוצרת בית 100 גר 15 חצילים על האש בלבד אורגניים אבוקדו או פטריות. אורגני קוואקר עם מים מינרלים להמתיק בסטיביה אורגני טופו, מומלץ להוסיף לימון, שמן זית תבלינים אורגני, 50 100 גר' 10-5 ארוחת צהרים: דגן - אחד מהאפשרויות הבאות: , גריסי פנינה, דוחן, שיבולת שועל כוסמת, שיפון, קינואה. מומלץ להשרות אורגני 3/4 כוס מבושל 8 בממוצע קטניה - אחד מהאפשרויות הבאות: עדשים, שעועית, אפונה, חומוס, לוביה. לאכול 1-5 שקדים מרים בכול ארוחה לא יותר עד 5 אגוזי ברזיל לא מחומצנים ניתן להישתמש בפטריות היפניות - שיטאקי ,ראישי,מאיטקי. מומלץ להשרות לפחות 8 שעות אבקת כורכום מונעת גזים 3/4 כוס מבושל 12 בממוצע מרק ירקות או קטניות, עם תבלינים כמו כורכום ,שורש הג'ינסנג , זנגביל,פטרוזליה ,מרווה ,רוזמרין,בת-קורנית,ריחן ונענה למיניה .ללא אבקת מרק מלאכותית. שמן זית לא יותר מי 0.5% חומציות , שמן קוקוס בכבישה קרה, ביתי קערה כף 10 גרם במרק קטניות ירקות מבושלים אפשר עם בטטות באידוי 1 כוס בין הארוחות שקדים קלופים, לחם עם ממרח טבעי כמו אבוקדו, ממרח שקדים טחינה.. 2-4 שתייה מים מינרלים , תה צמחים, מיץ ירקות מיץ גזר,מלפפון,סלק ושלל ירקות עלים,מיץ צמחי בר אכלים בלבד מרור הגינות ,חסה המצפן עולש,מיני ניסנית, נירית הקמה , שומר פשות, מני גרניום,מקור החסידה ועוד...., מיץ פרות .חלב שקדים, מי אוזון ,מים שעבר טיהור אוזון . "תה אינדייאן ריטדה " המתקה באבקת צמח "סטיביה" או קסילטול אורגני " 4 8 כוסות "תזונה מאוזנת/בריאה לאיכות ואריכות חיים באושר " אכלו "קצת מהרבה מינים וסוגים ולא הרבה מקצת מינים וסוגים". אכלו "כל מה שתרצו אבל לא כמה שתרצו" מזונות בסיסיים אכול 7 פעמים ביום למניעה שיבוש של תהליכי חילוף החומרים בגוף המזון לא בהכרח צריך להיות טעים ,אבל בהכרח צריך להיות מתאים לתאי הגוף כדי למנועה חימצון -עקה חימצונית- המקור לכול המחלות בבריאות והחלמה לנצח זהירות ייעוץ מזיק בתחום התזונה והפעילות הגופנית הם הרשע העיקרי בעידן בו אנו חיים,
אבל מה זה "אמהר אטיופית ירושלים 50 גר2 כפות"? נא להבהיר.