רמת GLUCOSE
דיון מתוך פורום טיפולים משלימים בסרטן
שלום לך ד"ר ברנר , מה שלומך? אימי חולת סרטן מעי הגס , והיא מקפידה מאוד על תזונה ללא סוכר , בגלל שזה משמש לתאים כחומר גלם לגדילה . לאחורנה רמת ה GLUCOSE בדם טיפה עלתה ( עדיין בתחום הנורמה , אבל בתחום העליון = 97 . וזה למרות שהיא אוכלת אותו מזון פחות או יותר . איך ניתן להוריד את הנתון הזה , כדי לא לתת לתאים סרטניים חומר דלק ? אל איזה פירות הייתה ממליץ לוותר , או אולי יש משהוא להפך לאכול כדי להפחית את כמות הסוכר בדם . כמה שאנו עושים מאמצים להקפיד ולא לצרוך כל מה שיש בו סוכר , עדיין משום מה הנתון עלה . האם יש יש תוסף - שמוריד את ה GLUCOSE לתחום התחתון של הנורמה ? תודה רבה מראש , על התשובה . בברכה. איזבלה (בת של רימה )
לא הסוכר הוא שמעודד הסרטן אלא הפרשת האינסולין בתגובה לסוכר - להרבה תאי סרטן קולטנים לאינסולין. הגוף יודע לייצר לעצמו גלוקוזה מכל מכל סוגי המזון. מזונות דלי פחמימות (כדוגמת בשר,קוטג',ורוב מסוגי הירקות) גורמים למינימום הפרשה של אינסולין)
רמת הסוכר בדם אינה המדד של "האכלת" תאי הסרטן בסוכר אלא כמות הסוכר במזון. ניתן להוריד את רמת הסוכר בדם עי תרופות טבעיות, ובנושא זה רצוי להתייעץ עם נטורופט העוסק באיזון הסוכר. ד"ר יוסף ברנר