ציפוי חרסינה לשיניים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

15/02/2018 | 12:12 | מאת: אפרת

רציתי לברר מה זה ציפוי חרסינה למספר שיניים ? האם צריך להחליף את הציפויכל כמה שניםמכמו כתרים? האם הציפוי יכול ליפול? האם יש איסור לשתות או לאכול דברים מסויימים? תודה רבה

ציפויי חרסינה הינם עלי חרסינה דקים המודבקים על השיניים ובעזרתם ניתן להאריך שיניים שחוקות או שבורות , להרחיב שיניים , לשנות צורה, זווית או כיוון שיניים , לסגור מרווחים או לשנות לצמיתות את צבע השיניים , ברב המקרים ציפויי חרסינה הנבנים נכון יכולים להשאר על השיניים שנים רבות ואין הכרח להחליפם אלא אם במהלך השנים כתוצאה מנסיגת חניכיים (שאינה קשורה לציפוי ) מתפתחת בעיה אסתטית הניתנת לשיפור עי החלפת ציפויי החרסינה . מכיון שהפה מתפקד ועובד ציפוי יכול להשתחרר אך בציפויי חרסינה הבנויים ומודבקים נכון תופעה זו אינה נפוצה, ישנם רופאים האוסרים על אכילת מזונות קשים עם ציפויי חרסינה ,אני מאפשר למטופלי לנהוג כרגיל כמובן שבתנאי שמדובר על הפעלת כוחות סבירים, כח שישבור שן טבעית עלול לשבור גם שן עם ציפוי חרסינה, בשנים האחרונות פותחו חומרים מתקדמים חזקים מאד המקטינים עוד יותר את האפשרות לשבירת ציפויי חרסינה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה