אופן אכילה נכון של דברים קשים
דיון מתוך פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה
שלום דוקטור, שאלה כללית לגבי אופן אכילה נכון כדי לשמור על השיניים מבחינת שחיקה ועומס שמופעל עליהן, כשאוכלים מזון קשה יחסית וארוך כמו מקל בייגלה אפוי או מקל "גריסיני", האם עדיף קודם לחתוך חתיכה בעזרת השיניים הקדמיות ואז ללעוס עם הטוחנות או שעדיף לנסות "לדלג" על הקדמיות? האם השיניים הקדמיות נשחקות מהר מהרגיל או שהעומס עליהן גדול מדי כשחותכים אתן אוכל כזה? או שאולי אין עם זה בעיה והן בנויות לזה? תודה רבה
השניים בקדמת הפה נקראות חותכות ותפקידן אכן לחתוך את המזון, את הלעיסה בדיוק כמו שכתבת מבצעות הטוחנות, כמובן שכל הנכתב כאן מתייחס לשיניים תקינות מבחינת אחיזתן בעצם ובמידה והשיניים הקדמיות איבדו עצם רצוי לא להעמיס עליהן