שתלים דנטליים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

25/10/2004 | 09:26 | מאת: suchyh

קיימת היום שיטת השתלת שיניים של העמסת השתל באופן מיידי.teeth now אבקש התייחסות לשיטה ,יעילותה, חסרונותיה וניסיון בתחום בתודה מראש

25/10/2004 | 13:57 | מאת: עידית

איפה אפשר למצוא גם מי עושה את זה מאחר והשיטה חדשנית ??

עידית שלום! אנא קראי תשובתי בנושא שתלים ,אם עדיין תרצי שמות של רופאים המבצעים השתלה (ומתייחסים להעמסה מיידית כפי שהסברתי...)אשמח להמליץ לך על מומחים לחניכיים או כרורגים אם תתני לי את איזור מגורייך

suchyh יקרה! (סושי?) אכן במקרים מסוימים מבצעים היום השתלה והעמסה מיידית, ישנם סוגים מסוימים של שתלים אשר במקום להחדירם ללסת באופן פסיבי (קדח מדוייק בעצם לתוכו מחדירים שתל בקוטר תואם)חלק מהשתל ניתן ממש להבריג לעצם הלסת ועי כך כבר לתת להם אחיזה ראשונית (וחלקית!) לעצם. ככל שעוברות השנים ומשתפר הנסיון הקליני שלנו בשתלים וכמו כן עולה רמת התעוזה של הרופאים ישנם מקרים בהם בלית ברירה מעמיסים על השתלים למשל כאשר אין למתרפא שיניים כלל ובונים לו תותבת זמנית הנתמכת עי מספר שתלים או למשל במקרה של שן קדמית כאשר רוצים לתת פתרון אסתטי או לחילופין לעזור ליצירת צורת חניכיים אסתטית סביב השתל,במקרים אלו אגב משמש לעיתים הכתר הזמני כנרות חנוכה (לראותם בלבד ) ולא ממש מועמס. חסרונה הגדול של ההעמסה המיידית הוא בכך שהתוצאה אינה פרדקטבילית כלומר החודשים שנהוג לחכות לפני העמסה נ ועדו לאפשר לעצם חדשה להבנות מסביב לשתל וככל שישנה יותר עצם לאחיזת השתל כך יש סכוי רב יותר לקליטתו. בהעמסה מיידית נלקח סכון מסויים שהשתלים (או חלקם) לא יקלטו ולכן השאלה הראשונית היא לאיזה מקרה לבצע העמסה מיידית והאם זה הכרחי או שניתן לבצע פתרון זמני ראוי בעזרתו אפשר לתפקד בתקופת ההמתנה לקליטת השתלים ו"ללכת על בטוח" שגם הוא אינו בטוח..כי לא כל שתל נקלט בלי קשר להעמסה. ברוב המקרים בעקבות חשיבה נכונה ובנית תכנית טיפול מתאימה הכוללת פתרון ראוי לתקופת ההמתנה אפשר להמנע מהעמסה מיידית

26/10/2004 | 08:13 | מאת: suchyh

תודה על התשובה המפורטת.לא סושי. פולניה. אשמח לקבל שמות רופאים באיזור המרכז העוסקים בהשתלות ובעלי ראש חכם וידיים קלות בעייתי העיקרית אצל רופאי השיניים ,היא רצון עז לטיפול מהיר ולכן אודה לך אם תוכל לפרט כמה זמן אורך טיפול של השתלה.כמה שתלים ניתן לעשות בטיפול אחד ,האם מקובל להפריד בין לסת עליונה ותחתונה. ושוב בתודה מראש

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה