לד"ר רוני אמיד!

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

31/10/2004 | 10:49 | מאת: ענת

שלום, על השן הקידמית שלי יש מעין "כתם" שנגרם מהתקלפות קלה של האמאייל שקרתה עוד שהייתי קטנה. אומנם השן בריאה, אך הכתם מאוד לא אסתטי. אני שוקלת לעשות ציפוי חרסינה, אך ידוע לי שיש צורך בחומרים "מכרסמים" על מנת שהציפוי יידבק. ובנוסף לכך הבנתי שבדרך כלל הציפוי נופל מספר פעמים במהלך השנים עד שיש צורך בכתר. (ואני רק בת 18). אני מאוד לא מעוניינת לפגוע בשן, ועם זאת, אני מעוניינת בפה אסתטי יותר. מהי המלצתך בנושא?? ומהם הנזקים שמתלווים לכך? בתודה מראש!

ענת שלום! בשאלתך ישנם מספר אי דיוקים ואנסה להתייחס לכולם ,ראשית אני הייתי מנסה כמו במקרים אחרים ללכת מהקל אל הכבד ,כלומר אם הכתם אינו גדול ונרחב הייתי מנסה לבצע סתימה מחומר בצבע השן ואז מעריך שוב את המצב -האם התוצאה שנתקבלה אסתטית דיה או שיש צורך בטיפול מורכב יותר. צפוי חרסינה הינו פתרון מצויין!!!,לצורך הצפוי אנו מסירים שכבה דקה מחזית השן (0.3-0.5 ממ)מכיון שלציפוי ישנו עובי דומה והכוונה אינה לצור שן בולטת אלא בעובי המקורי , מעצם הסרת שכבה דקיקה זו מהאמאייל של השן (שעוביו בדכ לפחות פי 3)תביני שאין כלל משמעות לשימוש בחומרים "מכרסמים" מבחינת נזק לשן ,החומר המכרסם יוצר חרירים מיקרוסקופים באמאייל ומכוסה אחכ עי חומר הקישור (כמו בכל סתימה )ואין לו כלל משמעות מבחינת נזק. ציפויים בדכ אינם נופליםכלל,אם צפוי נבנה בצורה מדויקת הוא הופך לחלק מהשן ,במקרים הבודדים בהם נתקלתי בצפויים שהשתחררו בדכ היתה סיבה כמו חריקת שיניים בלילה הגורמת לשחיקת השיניים או טראומה דומה, ואז ישנו פתרון משלים של סד לילה. גם אם משתחרר ציפוי ניתן להדביקו מחדש (במדה והוא שלם)או להרכיב צפוי חדש אך ודאי אין סיבה לרוץ ולבצע כתר.

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה