שומר מקום לשן קדמית

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

01/11/2004 | 14:56 | מאת: צביקה

א.נ בעבר הרחוק נשברה וטופלה שן קדמית. מזה זמן רב שהשן מתנדנדת קשות וחובה לעקור אותה. השיניים הצמודות אליה בריאות ואני מבקש להמנע מביצוע השתלת שן חליפית. אשמח למידע אודות אפשרויות לסגירת החלל הצפוי לאחר העקירה, גם במחיר פגיעה בתפקודי הפה. נ.ב השיניים הקדמיות העליונות בולטות כ- 6 מ"מ מהתחתונות. תודה מראש. צביקה

צביקה שלום! חוסר שן קדמית לאחר עקירה יכול להיות מושלם באחת מ4 דרכים: 1.ביצוע גשר -מחייב השחזה של שתי שיניים לצורך אחיזת כתר שלישי נוסף 2.שתל-במקום שורש השן החסרה ועליו לבצע כתר 3.לעצם שאלתך-ביצוע גשר מרילנד-כתר עם כנף מכל צד אותן ניתן לחבר בהדבקה לחלקן האחורי של שן מכל צד (לאחר הסרת שכבה מינימלית רק מהחלק האחורי,בגודל ובעובי הכנף) תותבת חלקית (פליפר) מכשיר נשלף ועליו ישנה שן אחת מפלסטיק (בדכ משמש כפתרון זמני לאחר עקירה ולפני השתלה) כשמדובר בשן קדמית ואם חשובה לך גם האסתטיקה העתידית שקול לפנות למומחה חניכיים עמ שבזמן העקירה ידאג גם לשיפור התנאים בעצם כדי להקטין את נסיגת החניכיים הצפויה לאחר העקירה.

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה