פורום אורתופדיית ילדים
מנהל פורום אורתופדיית ילדים
שלום וברכה וחג שמח 1) האם יש הבדל בין מדרסים רגילים למדרסים ביומכנים. 2) במה עדיף להשתמש. תודה
יש מדרסים עשויים טוב ויש מדרסים גרועים .בהרבה מקרים אפשר להסתפק במדרסים "מן המדף" , במקרים אחרים יש צורך במדרסים שניבנו לשם מתן תשובה לבעיה מסויימת. המושג מדרסים ביומכניים הוא המצאה של מוכרי המדרסים ואין מאחוריו שום איכות מיוחדת.
בני בן ב13 שבר את עצם הבריח השמאלית .במיון נאמר לנו שאין מה לעשות וקיבעו את ידו ברצועה אלסטית מאז עבר שבוע המקום נפוח ,כואב מאד (הילד שוכב כל הזמן)ועם שטף דם גדול. האם להמשיך ולהמתין או לפנות שוב למיון? או למומחה אחר?
בדרך כלל אין צורךבטיפול נוסף אך אם את חוששת עדיףביקור נוסף אצל אורתופד או אף חדר מיון
שלום! ילדי בן ה-2 נולד עם rt. club foot מאוד נוקשה. מיום הוולדו ועד גיל 4 חודשים היה מגובס,(אח"כ הגבס לא החזיק מעמד - הילד העיף אותו). בגיל 6 חודשים הוא עבר ניתוח ע"י פרופ' פורת בהדסה עין כרם.הגידים המקוצרים העיקריים היו: ה"אכילס" ו - tibialis anterior . לאחר הניתוח האכילס הוארך,אך מיד לאחר הורדת הגבס ה -tibialis anterior התחיל להתקצר שוב. בתקופה בין הניתוח עד שהילד התחיל ללכת ניסינו סד מפלסטיק(לפי הוראת האורטופד),אך הגענו למסקנה שהוא לא מתאים - הרגל היתה עולה למעלה ,זה פשוט לא החזיק את הרגל במקום הנכון. כל התקופות בהן הילד היה ללא גבס אני עשיתי לו עיסויים ממושכים שלהם היתה השפעה זמנית חיובית כלשהי, מה שבטוח זה שמר על המצב שלא יחמיר.זה נמשך בהתמדה בערך עד אשר שהילד התחיל ללכת , ואז עקב סירובו הנמרץ הניסיון הזה כמעט פסק. הילד התחיל ללכת בגיל שנה וחודש וחצי (פרט לבעיה זו הילד בריא ומפותח מאוד). הוא פיתח מיומנויות הליכה למרות המגבלות וסיגל לעצמו דריכה על הצד הלטרלי של הרגל, המצב הזה החמיר עם הזמן. כאשר ביקשתי לאחר הניתוח הפנייה לפיזיותרפיה,הרופא סירב בטענה ש"ההליכה - זו פיזיותרפיה הכי טובה" ואח"כ ש"אין טעם". בביקור האחרון אצל האורטופד הוצע רעיון לעוד ניתוח אשר מטרתו - להעבירtibialis anterior לצד הלטרלי וע"י כך להרים את הצד הלטרלי של הרגל ולהוריד את הצד המדיאלי. מלימודי אנטומיה במסגרת לימודיי אני מבינה שהדבר די ישנה את תפקוד של כף הרגל והרגל כולה ( אומנם זה לא הגיד היחידי אך מרכזי בהחלט), מה גם שאף אחד לא מבטיח תוצאות. לאחרונה גם שמעתי, שבארה"ב יש טיפול חדש כלשהו: הזרקה של חומר שמרפה לתוך הגיד וגיבוס הרגל.האם זה מוכר בארץ? האם יש טיפול אלטרנטיבי כלשהו שלא מוצע ע"י קופות חולים?מה סיכויו והשלכותיו של הניתוח?עד כמה זה נפוץ?(אולי יש אנשים שעברו את זה ואפשר ליצור איתם קשר) מאוד לא הייתי רוצה לעבור את זה שנית והייתי רוצה למנוע מהיליד סבל מיותר. בתודה מראש - אמא של דוד.
איןדבר כזה טיפול אלטרנטיבי בכף רגל קלוטה. אשר להזרקה את מתכוונת בודאי לטוקסין בוטולינום ( בוטוקס) שמשמש להרפיית שרירים עויתיים במקרי שיתוק מוחין אך גם בהרבה נסיבות אחרות. לא ידוע לי על שימוש באמצעי זה במקרי כף רגל קלוטה. בקשר לניתוח העברת גיד הטיביאליס הקדמי זה בהחלט השיטה המקובלת להקניית איזון לכף הרגל במקרי כף רגל קלוטה שאינם מסתדרים לאחר הטיפול בגבס ולאחר חיתוך גיד אכילס. והערה אחרונה. בנך קיבל טיפול בשיטה של "פונסטי" . דר' פורת הנו חלוץ המשתמשים בשיטה זאת, שהפכה בנתיים לנחלת הכלל, בארצנו וממילא נסיונו גדול משל אחרים.
תודה רבה על התשובה! שאלה נוספת : האם לדעתך יש מעט טעם לפחות בלהמשיך לעסות את הרגל עד הניתוח או שאין לזה במצבו כל תועלת(שזהו אמצעי פסיכולוגי שלי בלבד להביא תרומה כלשהי...)? זה קצת מוריד את המתיחות ברגל.
אינה שלום, אודה לך מאוד אם תוכלי לצור עימי קשר בטלפון 058-679665. לבני בעיה דומה ואשמח מאוד להתיעץ עמך. תודה, דליה
ד"ר למדן שלום. בני התלונן מעל כחודש על כאבים בשוק ימין מעל הקרסול, הלכנו לאורטופד אשר ביצע צילום שבו התגלה non ossifiel fibroma chondr.. rt.distal tibia (כפי שהצלחתי להעתיק ממיכתב השיחרור). הילד בן 16 ולדברי הרופא המימצא תופס כ- 25% מהעצם וכדאי להמתין לצילום חוזר בעוד כשישה חודשים, שאלותי :האם אין צורך לבצע כעת גם מיפוי עצמות ו - c.t או אולי m.r.i שזה ללא קרינה . האם הדבר מחייב ניתוח כלשהו על פי המצב כרגע או בהמשך. מה קורה במיקרה של שבר. האם דבר כזה עלול לפגוע בפרופיל הרפואי ולפגוע באפשרות גיוסו לצבא ( מאחר והוא לומד בבית ספר צבאי). חג שמח ותודה מראש
אין צורך בצילום או בדיקת דימות נוספת. הסיכון לשבר הוא זעיר. במקרה של שבר מטפלים בשבר באופן רגיל. אין סיבה להוריד פרופיל.
לביתי בת השנה יש סדק בעצם השוק (העבה מבין השתיים) כתוצאה מפיתול הרגל במגלשה. בתמונת הרנטגן לא רואים היפרדות של העצם (העצם נותרה שלמה במקומה) . עליי לציין כי לפני המקרה ביתי הייתה פעילה באופן כללי, הולכת בעזרת חפצים תמיכה בקיר וכד' . האורתופד המליץ לגבס את הרגל למשך 10 ימים עד שבועיים ע"מ למנוע ממנה כאבים והחמרה. לפני יישום ההצעה הזו החלטנו לשקול אפשרויות נוספות במטרה לא להכביד על שגרת היום יום של ביתנו. ולהלן השאלות שיסייעו לנו בקבלת ההחלטה: 1.בכדי למנוע ממנה חוויות טראומטיות נוספות (ביקור אצל הרופא , צילום הרנטגן וכד') שקלנו במקום להשתמש בגבס להקפיד ולשמור על הרגל מלהיחשף לפגיעות (למשל להחזיק את הילדה על הידיים זמן רב יותר מבד"כ) האם בשיטה זו איחוי העצם יהיה זהה לשימוש בגבס? 2. האם הגבס נועד רק להגביל תנועה ולמנוע קבלת מכות או שיש לו תפקיד באיחוי העצם והחלמתה? 3. במידה ולא נשתמש בקיבוע האם צפוי להיגרם נזק לרגל? 4.האם גבס פלסטיק יעיל רפואית כמו גבס רגיל? מבחינת שיקול הנוחות הן לילדה והן לנו הפלסטיק נראה טוב יותר. 5.האם נטילת סידן בסירופ תאיץ את בניית העצם ? אם כן, האם קיים סידן כזה לתינוקות? 6.מהי הערכתך לגבי זמן איחוי העצם וחזרתה של הילדה ללכת ולזחול כמו קודם?
תאמיני לי גבס זה הפתרון הנוח יותר לילדה . גבס פלסטי בתנאי שהוא "גבס רך" , אפילו עדיף. מתן סידן לא משנה מאומה בתהליך הריפוי. וסירוף הסידן הטוב ביותר נקרא חלב. זמן איחוי מצופה 3 שבועות . אין צורך בצילום רנטגן נוסף. את הגבס הרך אפשר לגזור במספרים בבית.
תודה לך על התשובה. בהמשך להמלצתך על הגבס הפלסטי הרך, האם חבישה יומיומית ויסודית של הרגל בתחבושת אלסטית יעילה באותה המידה? באם לא, מה ההבדל העקרוני?
שלום! בתי בת שנה וחצי, בגיל 8 חודשים אובחן גמישות יתר, טופלנו ע"י התפתחות הילד בפזיותרפיה ובמקביל אצל אורתופד, אך בתי עדיין לא הולכת, ובקושי עומדת לבד, היא הולכת רק שמוליכים אותה, לרוב עם שני ידיים, לאחרונה היא הצליחה לעשות צעד או שניים, אך שם נעצרה, ואף אינה רוצה ללכת כשקוראים לה............ מה עושים, לפי התפ' הילד הילדה תלך מאוחר............ואמרו כי היא כבר לא צריכה פזיותרפיה האם זה נורמאלי לא ללכת בגיל זה ולא לרצות ללכת? אשמח לקבל תגובה
זה אמנם לא נורמלי במובן הסטטיסטי אך בהחלט אין זה אומר שזה חולני וכבר ראיתי בימי חלדי ילדות שהתקשו להתחיל ללכת אך משלמדו אי אפשר היה לעוצרן.
יש לי ילד בן 13 ולא מזמן ערכנו לו בדיקה ורציתי לדעת מה הכוונה בממצאי הבדיקה ומה אפשר לעשות בנידון ממצאי הבדיקה: ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת ע"ש מתני סקראלי L2-S1 בסריקת L5-S1 הודגם ספונדילוליזיס דו צדדי קל עם ספונדילוליסטזיס ספינה ביפידה חבויה S1 התעלה הגרמית תקינה הדיסקית הבינחולייתית בצפיפות וצורה תקינה. אודה לך אם תוכל לענת לי בהקדם
ספונדילוליזיס הנו סדק בחלק מסויים של קשת החוליה . מקובללחשוב שזה "שבר מאמץ או שבר עייפות " . ספונדילוליסטזיס הנו מצב בו חוליה אחת מחליקה קדימה על גבי רעותה שמתחת לה.
תודה על התשובה, אך רציתי לשאול אם אפשר לעשות משהו בנידון? הילד סובל מכאבים האם שחייה או הקלה על מאמץ תעזור? לפי הרופא המטפל נמסר לנו שהסימפטום הנ"ל הינו חוסר עצם? האם זה נכון? תודה על עזרתך
בני בן 8.5. בשל "נומכו" הופננו לצילום כף יד. הממצאים הם שהתפתחות העצמות מתאימה לגיל 6 שנים. מה זה אומר???
ילדים קצריקומה שגיל העצמות שלהם נמוך בהרבה מגיל הכרונולוגי הנם ילדם המאחרים לגדול וסופם שהם מדביקים את הפיגור.
בני בן שנתים וחצי בתקופה האחרונה בערך חודשים שלושה התחלתי להבחין שהילד מועד ונופל בלי סיבה הנראת לעין גם בעמידה מול הטלויזיה פתאום רגליו מתקפלות והוא נופל ולאחר מכן קם ומתלונן על כאבים ברגלים (בשוק הרגל) זה לא נראה מעיפות כי זה קורא קם בבוקר כשהוא קם משינה מבקש עצה בתודה מראש
קחי אותו לנוירולוג ילדים
שלום רב, הבן שלי בן 4 ו 3 חודשים, מדי פעם הוא מתלונן על כאבים בכף הרגל, לא רק שהוא עייף גם אחרי שינה טובה ולפעמים בכל הרגל או שני הרגליים יחד בעיקר ברגל שמאל (ברגל זה היה לו בתור תינוק פרק ירך משוחרר וטופל והצילומים מאז תקינים). האם יש קשר לבעיה זו? האם יש כבר כאבי גדילה בגיל הזה? בתודה מראש, יעל
אין קשר בין כאב בכף הרגללבעיה במפרק הירך. כאב גדילה זה מושג מעורפל ולא ממש ברור ולכן את צריכה לשאול את השאלה את מי שמשתמש במושג. אני לא .
אני גובה 162 ואני בן 18 והשאלה שלי היא כזאת האם יש ניתוחים להגבהה וכמה אפשר לגביהה אותי כי זה ממש ממש מפריעה לי ואני מוכן לעבור את הסבל בבקשה תענו לי....
לא עושים בארץ ( לפחות לא באופן מוצהר) ניתוחי הגבהה ובודאי לא לבעל גובה נורמלי של162. טכנית ניתן להגביה אותך ביותר מ 10 ס"מ.
אני יכול לעשות את הניתוח באופן פרטי?
בני בן 10 חודשים אמור לעבור ניתוח שיצריך חבישת ידיו בסדים למשך 12 יום על מנת שלא יכניס ידיים לפה. הידיים יהיו ישרות ללא יכולת כיפוף. איך ניתן לשמור על כך שלא יהיו לו כאבים בידיים אותם לו יוכל לכופף? כל כמה שעות והאם בכלל צריך לעסות לו את היד ולשחרר לו את הסדים ולכמה זמן?
ראי תשובתי בפורום אורתופדיה
ד"ר אסא לב-אל שלום רב בתי בת 8 חודשים ,ויש לי שאלה שמטרידה אותי , בתי מתהפכת מהגב לבטן מסתובבת סביב צירה זוחלת קדימה ואחורה בקיצור שובבה קטנה אולם היא לא מתהפכת כלל מהבטן לגב ,היא יכולה לשכב כשעה שלמה על הבטן והיא לא תנסה אפילו להתהפך,בטיפת חלב הפנו אותנו לאורטופד ,האם יש ממה לדאוג? הילדה מאוד פעילה ,ואף מפעילה את פלג גופה העליון, חוץ מהפעולה של התהפכות מהבטן לגב (שאני מבינה שזה אמור להיות הדבר הקל )עד עתה לא הוטרדתי מכך אולם רק לאחר שקיבלנו את ההפניה לרופא אני קצת מודאגת, האם יש מקום לדאגה? אני אודה מאוד על תשובתך! בברכת יום טוב ותודה רבה מוריה
ההתפתחות המוטורית של התינוק אינה קשורה למחלות שלהשלד והשרירים אלא לבשלות מערכת העצבים. כשרוצים לבחון בשלות זאת לא לוקחים בחשבון רק פרמטר אחד אלא מספר רב ככל האפשר. מתאורך נראה שהילדה שלך מלבד זה שהיא נורמלית היא גם יודעת מה היא רוצה כלומר היא רוצה להיות על הבטן.
תודה רבה על תשובתך :)
שלום לבני בן השנה וחצי היה (יש עדין ) קצת טורטיקוליס קל הוא טופל בפיזיוטרפיה ששיפרה את הצד התפוס - עדין יש הטיה קטנה מאוד כאשר הוא הולך כתף אחת שלו קצת נמוכה מהשניה האם הדבר קשור לטורטיקוליס ? האם זו עקמת ? איך אפשר לדעת אם זו עקמת ? מה המקום (רופא, מחלקה) הטובים בארץ לבדיקת דברים מסוג זה אציין שהוא נבדק ע"י אורתופד בביה"ח 'דנה' ונאמר לנו שישנה הטייה קלה - אבל זה כבר לא טורטיקוליס אשמח לקצת מידע בנושא
די בבדיקה גופנית טובה אם הילד משתף פעולה בכדי, להבחין בין עקמת לטורטיקוליס. ברצף שבין טורטיקוליס קשה למצב נורמלי יש הרבה מצבים. בקצה הסקלה באזור הסמוך לנורמלי ובאזור הנורמלי יש מספר מצבים. וההחלטה אם זה כבר תקין או עדיין חולני היא לא לגמרי מדעית.
שלום רב, כמה זמן לאחר שתינוק מתחיל ללכת מומלץ לקנות לו נעל ראשונה?
כאשר התינוק מתחיל ללכת מחוץ לבית על קרקע או מצע לא נקי שיש סכנה לפציעה.
ביתי בת ה-3.5 מתלוננת על כאבים באזור הגב התחתון מזה מספר חודשים. ביצענו מספר בדיקות ביניהן - בדיקת שתן, בדיקת דם, צילום הגב באזור הכואב וכן בדיקת אולטראסאונד. הבדיקות יצאו תקינות, מאחר והיא המשיכה להתלונן הופננו לבצע מיפוי עצמות בגבה. אני מבקש לדעת : - האם אין סכנה בביצוע בדיקה מסוג זה בגיל רך כל-כך, מבחינת החומר הרדיואקטיבי למשל? - האם ישנה אפשרות לבצע בדיקה מסוג זה בצורה מקומית (באזור הכואב בלבד) ? - האם ישנן דרכי אבחון נוספות?
הבדיקה אינה מסוכנת יותר מטיסה טרנסאטלנטית ( קרינה קוסמית ) . אין דרך לבצע את הבדיקה באופן מקומי. דרך איבחון נוספת - מ.ר.י במידה והאינדיקציה מתאימה.
ביתי בת שנה ושלושה חודשים . היא החלה מלפני כחודשיים . רק עכשיו גיליתי שרגליה כבייגלה . האם יש מקום לתיקון בגיל זה ? תודה .
לא לגעת !!!!!!! ב 99% מן המקריםזה מסתדר לבד . כדאי שבגיל 2 יראה אותה אורתופד.
שלום, בני בן שנה, הולך כבר חודשיים. עדיין לא רכשנו נעליים ראשונות, כדי שילך כמה שיותר יחף. לקראת הקיץ אנו מעונייים לקנות לו נעליים לשימוש מחוץ לבית. האם ניתן לקנות סנדלים כנעל ראשונה או שהנעל צריכה להיות סגורה? והאם יש צורך בביקור אצל אורטופד לפני הרכישה? תודה
כן אפשר סנדלים אבל רצוי שיחזיקו טוב את העקב. לא צריך אורתופד
מי מכיר, מי שמע על מחלה זו?
מעין גידול של העצם הבא לידי ביטוי בכאב מקומי בדרך כלל יותר בלילה. יכול להופיע בכל עצם בגוף שכיח יותר בעצמות הארוכות . בצילום רואים מוקד של עצם סמיכה יותרבדרךכלל בגודל של כ1-2 ס"מ קוטר . במרכזו של המוקד רואים התבהרות קטנה הנקראית "נידוס" ( NIDUS= קן ) . המחל האינה מתפשדטת או שולחת גרורות והיא עוברתמעאליה במשך 2-3 שנים .תרופות נוגדות דלקת מפסיקות את הכאב ולמעשה משתמשים בתכונה זאת בכדי לאבחן את המחלה על ידי מתן אספירין. קוראים לזה מבחן אספירין. אפשר לכן לטפל במחלה על ידיתרופות נוגדות דלקת למרות שהרעיון לקחת שנתיים תרופה כמו אספירין אינו טעים לחך במיוחד . יש חומרים ממקור טבעי העשירים בחומצות שומניות לא רוויות שיש להם תכונה נוגדת דלקת . אחד מהם הוא חומר המופק מצדפות בניו-זילנד לצערי איני זוכר את שמו של המוצר. החלופה הטיפולית לנ"ל היא ניתוח שבו מוציאים את הנידוס. עושים זאת היום במקרים רבים על ידי דקירה של העצם תוך כוון באמצעות טומוגרפיה מחשבית .
תודה רבה
אחייני זקוק לפיזיותרפיה וגם לריפוי בעיסוק בהמלצת אורטופד ומרפאה בעיסוק אבל אחותי לא יודעת מאיזה סיבה מפני שלא נתנו לה הסבר לכך למרות שביקשה. השאלה שלי היא מאילו סיבות מקבלים טיפולים אלו? תודה רבה.
טיפולים אלו ניתנים על מנת לשקם או לשפר את התפקוד של הגפיים. עושים זאת על ידי חיזוק שרירים ,שיפור טווח תנועה, תרגול תחושה ושיפור מיומנויות
ד"ר שלום רב! בני סובל מאד מכאבים ברגל ובגב ועבר הרבה צילומים וגם פעמיים מיפוי עצם,מספר אורטופדים שראו את הצילומים לא ראו בעיה, אני ביקשתי ממנהלת קופת החולים בה אני מבוטחת לתת לבני הפניה לבדיקת CT או MRI אך היא טענה שרופא צריך להפנות את בני לבדיקות אלו, האם אפשר לראות כל בעיה בצילומים ובבדיקת מיפוי עצם? מה אתה ממליץ לי לעשות? (הילד צולע לעיתים קרובות,אינו קופץ על הרגל הכואבת ואינו מקפל אותה בירידה במדרגות) בתודה מראש!
לא לא כל בעיה ניתן לראות בצילום או מיפוי עצם אבל כעושיםבדיקתדימותכלשהיא כגון CVT או מ.ר.י חייבת להשאל שאלה כלשהיא - שאלה שהתשובה לה צריך שתינתן באמצעות אחד מן האמצעים הללו. שאלה ראשונה שצריכה להשאל היא היכן הבעיה : מפרק הירך ,ירך,ברך,שוק ,קרסול,שרש כף הרגל ,כף הרגל או אצבעות. התשובה לשאלה זאת ניתנת בדרך כלל בבדיקה הגופנית על ידי הרופא. שאלה שניה להשאל היא מהי הרקמה החולה: שריר,עצם,קופסית מפרק, רקמת ציפוי של המפרק, קישור ,סחוס וכו' כאן באמתיש חשיבותלסוג הבדיקה שכן אם מ'דובר במחלה שיש בה תגובת עצם מיפוי עצמות היא בדיקת הבחירה. אם יש מצב של נמק עצם ללא תגובה או בצקת בעצם, או נזק לסחוס או לקישור תוך מפרקי או לשריר מ.ר.י היא הבדיקה. אם יש שינויים עדינים במבנה העצם ט.מ (CT ) היא האמצעי הנבחר . ולבסוף חשוב לזכור שלעיתים קרובות כאב גב אוגפיים אצל ילדים הנו ביטוי למצוקה נפשית ויש להיות ערני לאספקט זה.
בתי בת 4 חודשים. שמעתי שכל תינוק בגיל חודש וחצי אמור לעשות אולטראסאונד למפרקים. אותנו משום מה לא שלחו. כשאני הייתי בת חודש גיבסו אותי בשתי הרגליים. האם זה מעלה את הסיכוי שלבתי תהיה בעיה כלשהי? האם ללחוץ על הרופא שישלח אותנו כיום לאולטראסאונד? המון תודה.
גם אני סבור שכל תינוקת צריכה לעבור בדיקת אולטרה סאונד בגיל 4-6 שבועות. הסיבה לכך היא היותה תינוקת ו80 %ממקרי התפתחות לא תקינה של מפרק הירך קורים אצל בנות. אשר לגבסים ברגלייך זה לא מהווה גורם סיכון לביתך.
האם יש טעם לגשת לאולטרה סאונד כיום (כמעט בת 4.5 חודשים)? תודה.
בני בן השמונה אמור לעבור ניתוח גדול. רופא אחד טוען שעליו להאריך את גיד אכילס ולסובב את השוק. רופא שני טוען שצריך לסובב את הירך ולפצל גיד אחר בצד כף הרגל. ביקור במרפאת הליכה אשרה את דעת הרופא השני האם ניתן לסמוך על מרפאת הליכה או ללכת לרופאים נוספים תודה
זו אינה שאלה העוסקת באורתופדיה אלא באורתופדים. ואני איני עונה על שאלות מסוג זה.
זו אינה שאלה לגבי אורטןפודים אלא לגבי מרפאת הליכה.
שלום לפני שלושה שבועות לערך בעלי גזר לבננו צפורניים עם מכשיר לגזיזת צפורניים וגזר את צפורן אגודל שמאל עם העור. ירד דם . לאחר כמה ימים לקחתי את בננו לרופא לאחר שכל הזמן הוא הטמין את אגודלו בתוך אצבעות יד שמאל (מעין אגרוף המכסה על אגודלו) הרופא אמר שהפצע מחלים היטב. אך מאז (עם הפסקה של שבוע) הוא כל הזמן מאגרף את ידו השמאלית תוך כיפוף אגודלו פנימה. תוך כדי שינה אני פותחת את ידו ובודקת את האגודל הכל ניראה תקין. אך מדאיג אותי שרוב היום אגודלו מכופף למעט מיקרים שהוא שוכח לעשות כן. האם יכול להיגרם לו נזק מכפוף האגודל זמן מממושך כמו התקצרות השריר וכו'? האם הוא זקוק לסד? אני לא מעונינת להראות לו כי אני שמה לב לכך על מנת לא לגרום למצב זה להמשיך. מה לעשות? תודה.
הסכנה שהוא לא יוכל לישר את האגודל היא זעירה. נראה לי שאין צורך לעשות מאומה.
בני בן החמש הולך כשכפות הרגליים פונות פנימה (הבהונות של שתי הרגליים כמעט נוגעים). רופא אמר שמדובר בבעיה מגבוה וייתכן שיהיה צורך בניתוח, אולם בינתיים ממתינים לראות אם זה ייסתדר. שאלתי: האם יש קשר לאולטרא-סאונד פרקי ירך שמבצעים לתינוקות? שאלה נוספת: האין אלטרנטיבות לניתוח כמו מתקנים או חבישות?
מדובר בתופעה שנקראית פיתול פנימי שלעצמות הגפיים התחתונים .זה יכוללהיות פיתול של עצמות השוק או של עצמות הירך או של שתיהן. מכלמקום אין מטפלים בבעיה זאת כל עוד מתרחש תהליך ספונטני של עיצוב הרגל מה שקורה עד גיל 7-8 . בגילזה יש לעשות הערכת מצב הא םלנתח אם לאו. הטיפול באמצעים אורתוטיים רק מביא נזק
בוקר טוב מי שעוקב אחרי השאלות באתר זה בנושא CLUB FOOT , בטח מזהה את השם שאלתי אין ספור שאלות בנושא בעקבות חשש שבני יוולד עם הבעיה. ברצוני לבשר שילדתי לפני 3 חודשים בן בריא לחלוטין ללא CLUB FOOT - אנחנו ההורים המאושרים בעולם- למרות שנערכנו בהתאם גם לטיפול בתינוק עם הבעיה הנ"ל. אני רוצה להודות מכל הלב לד"ר שענה לי בצורה מהירה ,יסודית ורצינית ביותר. ולכל ההורים שיש להם שאלות בנושא- אתם מוזמנים לפנות אלי במידה ויש לכם שאלות. מאחלת בריאות ואושר לכולם!. ענבל.
מזל טוב וכה לחי
ביתי בת שנה ושלושה חודשים וגובהה 72 ס'מ . היא לא מתקרבת לעקומה , ומה שמטריד בעיקר , שהיא נמצאת בגובה זה במשך חודשיים . כלומר , משקלה עולה , הקיף ראשה גדל , ואילו גובהה נשאר ללא תזוזה . האם יש סיבה לעצירה בצמיחה ? האם יש מקום לדאגה ? תודה
אי אפשר לדבר כאן על עצירת צמיחה שכן הצמיחה מתרחשת במדרגות עם הפסקות של כחדשיים בין ארועי גדילה. . ראה תשובתי למטה
אנחנו הורים לבת מקסימה ומדהימה בת 3 חודשים. כשנולדה היה גובהה כ 47-48 ס"מ. בביקור המעקב האחרון בטיפת חלב נמדדה 54-55 ס"מ. מידה זו מציב אותה במיקום של האחוזון של ה 3%. מבחינת המשקל, טפו טפו, עולה לא רע בכלל ונמצאת באחוזון ה 25-50 אחוז. האם עלינו להיות מודאגים מקצב הגדילה הנ"ל? האם יש בשלב זה לעשות משהו (אולי ע"י טיפול הורמונלי של הורמון הגדילה GH או טיפול ע"י IGF-1)? אודה על התייחסותכם.
הצמיחה לגובה של ילודים אינה נעשית במהלך רציף אלא בקפיצות . אחת לחודשיים בערך יש תקופה של כ 24 שעות של צמיחה לגובה . כך שעל כל בדיקה יש לחזור כעבור חדשיים אם סבורים שאינה תקינה. דבר נוסף - חשוב לדעת את קצב הצמיחה באותה מידה שחשוב לדעת את האחוזון . ילדים השומרים על קצב צמיחה אחיד ואין להם פיגור בגיל עצמות אין צורך לטפל בהם והם יגיעו לגובה דומה לזה של הוריהם.
לבתי בת השנה וארבעה חודשים האצבע השנייה בכף הרגל מטפסת על האצבע האמצעית. איך מטפלים במצב כזה ובאיזה גיל ? תודה רבה.
קוראים לזה CURLET TOES לא בהכרח צריך לטפל אך אם כן רק בניתוח ולא לפני גיל שנתיים .
ביתי בת 4 וחצי חודשים, מחזיקה את הראש מאד יפה בשכיבה על הבטן, מרימה את כל פלג גופה העליון, בסלקל מנסה להתיישב. נראיית כילדה חזקה מאד!!!אך....אינה מתהפכת. לא מהבטן לגב ולא מהגב לבטן!!! ממתי אני צריכה להיות מודאגת? כולם אומרים לי לחכות. עד מתי? מהו טווח ההיפוך? האם איטיות כזו לא צריכה או אמורה להדאיג אותי? אשמח לתגובתך המהירה!!
גיל התהפכות ממוצע 4-6 חדשים לדאוג מגיל 9 חדשים
שלום ברצוני לברר לגבי תינוקת בת 3 חודשים שרופאת טיפת חלב אמרה לגביה שהרגלים שלה שריריות מדיי. יש לציין שהיא נולדה בניתוח קיסרי במצג עכוז. אחרי הלידה אמר הרופא לא לישר לה את הרגלים אבל היא הייתה מתמתחת בזמן ההחתלה וגם היום היא מותחת הרבה את הרגלים. ברצוני לדעת אם זו בעיה ?מהי? ומה הטיפול בה? תודה
איני מזהה בעיה
מהו הטיפול המומלץ (מלבד פזיותרפיה) לתינוק עם גמישות יתר שיש לו התפתחות מוטורית קצת איטית?
הטיפול מבוסס על גרוי התינוק להפעיל את שריריו. תינוק מצוי- בעולם בו אנו חיים - מוצף בגרויים הרבה מיכולתו להגיב כך שכל "טיפול" הוא מיותר.
שלום רב, היום אובחן אצל אח שלי הקטן פרתס ע"י רופא בהדסה הר הצופים. הרופא המליץ לחבר מכשיר חיצוני לגוף (ע"י ניתוח). אח שלי בן 11 והתלונן על כאבים בארבעת החודשים האחרונים, הילד סובל מבעיית משקל עודף, ורציתי לדעת האם לנסות לעזור לו להרזות על מנת להקל על הלחץ באזור הירך , אני חושש שזה יגרום לו ללחץ בנוסף ללחץ שנגרם לו מזה ששמע על המחלה ועל הניתוח. תודה מראש, יוסי בן סימון.
לעזור לו להרזות זה רעיון טוב אך אם הוא נדרש כיום להתמודד עם מכשיר על תפיל עליו תיק נוסף
בתי היא כעת בת שנה וארבעה חודשים. היא התחילה ללכת בגיל שנה וחודשיים. לאחר חודש הליכה עם גרביים בלבד ללא נעליים קנינו לה נעלי "צעד ראשון" מחברה עם מוניטין. את הנעליים היא קבלה בשמחה. עד היום היא אוהבת לנעול ולצעוד בהם. לאחרונה, בערך חודש לאחר הקניה. שמנו לב למה שנראה כתחילת היווצרות עור קשה בבוהן רגל שמאל (נראה כמו פיסות עור לבן באזור החצוני של הבוהן) . זה לא אדום ולא נראה שיש במקום רגישות כלשהי. אין סימן דומה (או בעיה אחרת) בבוהן השניה ובאף מקום אחר. האם להתעלם? האם יש להחליף נעליים? האם צורת ההליכה בעיתית? תודה על כל מידע
איני יכוללענותלך בלי לראות על מה אתה מדבר .כעקרון כמה שהילד יותר יחף-יותר טוב.
שלום הילד שלי בן 4.5, צולע , כואבת לו רגל אחת בערך שעתיים. האם כדאי לבדוק? הייתי איתו כל הזמן ולא ראיתי שקיבל מכה. אולי הוא עיקם את הרגל? יכול להיות שזה יסתדר לבד או שיש צורך לבדוק? אם כן, איך לבדוק? רופא ילדים או אורטופד או מוקד? תודה איילת
פני לרופא ילדים אם הוא ימשיך לצלוע מחר בבוקר .
ביתי בת תשעה חודשים ולדעתי קצת האטה את התפתחותה. אסביר: כבר בשבוע הראשון לחייה היא הרימה ראש וקלטה מהר את ענין השכיבה על הבטן ללא כל קיטורים. התהפכה כבר בגיל חודשיים וחצי ומתגלגת לכל עבר בערך בגיל חמישה חודשים. כבר חודשיים היא מתנועעת לכל עבר, אבל לא ממש זוחלת, יותר נכון להגדיר זאת כהתמרחות על הגחון בסיבובים לאחור (אבל מגיעה בנחישות לאן שהיא רוצה- לוידאו ולכלב...). היא מתרוממת על הידיים והבטן נשארת על הריצפה, והרבה מנדנדת את התוסיק כשהיא על שש. כמו-כן, היא עדין לא מתיישבת לבד וגם לא יושבת יציב ללא תמיכה, אם כי בעגלה ובטרמפולינה היא מגיעה לתנוחת ישיבה בקלות, וכן גם לא מנסה בכלל להתרומם לעמידה. אודה לך אם תוכל לחוות את דעתך בעניין, וגם הסבר למס' תרגילים לחיזוק במידה ויש בהם צורך. שבוע טוב!
עזבי אותה בשקט היא מתפתחת יפה מאד. זה שהיא עוד לא עושה פירואטים זה חמור מאד אבל זה שהיא עוד לא כותבת אנגלית זה ממש חבל"ז
שלום, בתי בת 11.8 בחוג אירובי מזה 3 חדשים. בתחילת שיעור בקפיצה גבוהה עם ברכיים משוכות למעלה ונחיתה בפיסוק מקסימלי בישבן נמוך קרתה החבלה. כאביה היו איומים והיא גררה וצלעה. עשינו לה קומפרסים ומנוחה לפי עצת המדריכה. בחלוף הימים עוצמת הכאב וההגבלה פחתו אך לא נעלמו. הכאבים באים בחטף בפעילויות שונות. היינו בפגישה אחת עם אורתופד לאחר שבועיים והוא המליץ על מנוחה וחזרה הדרגתית לפעילות. כיום בהליכה אינה מרגישה כאב בדר"כ. במשך חודש שלם היתה במנוחה ללא פעילות גופנית של שיעורי התעמלות וכד'. אולם היום 35 ימים לאחר החבלה כשהיא מתחילה לרוץ היא חייבת להפסיק בגלל הכאבים. אודה על תגובתך. איל
לא הבנתי מדבריך האם מדובר בביצוע "שפגט" אחר קפיצה ואם כן האם שפגט "בנים" "או שפגט "בנות " במקרה של שפגט בנות האם כואב הרגלהפונה קדימה או זו שפונה אחורנית עוד לא ברור לי היכן ממוקם הכאב . איזה תנועות מחמירות אותו.
שלום רב, תודה על תשובתך. להלן הבהרות: מדובר על ריצה קפיצה ונחיתה בפיסוק רחב מאד לא שפגט מלא אבל קרוב, כאשר הישבן אמור להיות מספר סנטימטרים מעל הקרקע והידיים תומכות משני צידי הגוף. הכאב הוא ברגל הפונה קדימה (או ימינה) תלוי בפיסוק. הכאב נמצא ברגל ימין מאחור באמצע החיבור ירך ישבן. מאחר והיא נמצאת במצב מנוחה כבר ימים ואינה מדווחת על כאב, בדקתי עימה עכשיו בתנועות איטיות ולא מאומצות: במצב עמידה - להרים רגל מתוחה קדימה ואחורה - אין כאב. במצב עמידה - רגל ימין מקופלת מתרוממת קדימה, אחורה ולצד - אין כאב. במצב כריעה והתרוממות רק של רגל ימין - מרגישה כאב. במצב כריעה והתרוממות שתי רגליים - ככה ככה. במצב ישיבה על הישבן בפיסוק מקסימלי - כיפוף קל של הגוף לכיוון רגל ימין - הרגשת כאב חזקה. מיד הפסקתי. עכשיו אחרי הבדיקה בתי מתלוננת שהיא מרגישה את הכאב כל הזמן. מקווה שהבהרתי, תודה מראש, איל
שלום הקטנה מכניסה קצת פנימה את כף רגל שמאל וימין. מה זה אומר מבחינת ההליכה שלה בעתיד ? תודה
קרוב לודאי שמאומה
לד"ר שלום אני לפני לידה ומתלבטת ברכישת עגלת תינוק כידוע יש הרבה סוגים של עגלות כאשר העגלות (שהופכות לטיולון) הנמכרות היום נעות בזויות שלהן בין 175 מעלות לבין 177 (או שהם קוראים לזה 180 מעלות (?!)) אני מבינה כי העגלה אינה מיועדת לשינת לילה, אבל מה קורה כאשר התינוק צריך להיות בעגלה מספר שעות, זה לא מזיק לגב? אודה לך על תשובתך המהירה צביה
ממש ממש לא
שלום, בני בן 11 חודש זוחל, מתהפך ועומד יציב כאשר מעמידים אותו. האם זה תקין שעדיין לא נעמד לבד? (בימים האחרונים מנסה להעמד ומצליח לעמוד על ברכיו)
תקין למהדרין
שלום לכולם אופיר בת 5 חודשים והיא מאוד רוצה לשבת מאיזה גיל אפשר לתת לה לשבת ללא תמיכה והאם ישיבה חלקית עם תמיכה שלנו תגרום לבעיות גב???
תן לה לשבת כשתתישב. ישיבה בתמיכה אין מגבלה.
שלום בתי עברה לאחרונה מבדק יכולות אחת התוצאות היתה היתה הפרעת קשב הנגרמת כתוצאה מהייפותוניה קלה מה הקשר?
אין לי מושג
בני בן 4 חודשים. בדיקת אורטופד מצאה "שיעור מעל עמש מותני". מה המשמעות? תודה, שרי
בדרך כלל חסר משמעות. יכול להיות רמז למום במבנה עמוד השדרה.
בודאי את מי?
שלום, לילדתי בת ה-10 נגרם שבר ברגל כתוצאה מנפילה. בצילום הסתבר שלילדה "פיברומה לא מסויידת" בשני אזורים ברגל שמאל ("בטיביה רגל שמאל"). הגידול התחתון בחלק התחתון של הרגל הנו גדול כביצה ומקיף את כל העצם. בוצע צילום רנטגן בכל הגוף (למעט ידיים) ולא נמצא ממצא כלשהו. שני רופאים שבדקו את הצילומים (רופא משפחה ורופא מומחה לילדים) חושבים שזה אינו ממאיר. בוצע CT ועדין לא קבלנו את התשובות. הטכנאי שביצע את הבדיקה אמר לי שהוא בטוח שהסיצטה הנה שפירה. שאלותיי : 1. האם ה-"מחלה" והסימפטומים הנם הפיכים. 2. איזה סוג טיפול נהוג כדי להפסיק את גידול (בהנחה שהיא גדלה) הציסטה וכיצד ניתן להסירה. 3. אשמח לקבל גם מידע בנוגע לטיפולים חדשניים בנושא, גם אם אינם מבוצעים בארץ. 4. למי עלי לפנות, לאורטופד או לרופא בתחום אחר ? בתודה מראש אייל , אבא מודאג
פיברומה לא מסויידת אינה ממש גידול אלא פגם בתהליך בניית העצם על ידי קרום העצם. מהלך המחלה הוא נטיה לגדילה של אזור הלקות כל עוד מתרחש תהליך הצמיחה עםהבגרות הלקות מסתיידת ומתגרמת לקות שהקוטר שלה גדול מ50% מקוטר העצם באותו מקום עשויה לגרום לשבר במקום ונהוג להוציא אות הולהשתיל עצם במקומה.
שלום ותודה על ההתייחסות, האם תוכל להסביר לגבי תהליך השתלת עצם במה הוא כרוך, ומה הסיכונים ? תודה אייל.
כמה סוגי פיברומות יש? מה אומרת התפתחותן על איבר המין הזכרי וליג הטבור? האם יש הדבקה? במגע מיני? ( אוראלי, אנאלי - לא מדובר במשכב זכר). אשמח לתשובות, הזוגיות לוחצת...
בתי בת חצי שנה.שמתי לב ש, בזמן שהיא עושה תנועת סיבוב פנימה של כף הרגל שומעים קליק באזור הברך וגם רואים שעצמות באזור השוק זזות(היא עושה זאת במצב ישיבה).כאילו שהעצם יוצאת ממקומה וחוזרת.את הילדה זה לא מטריד והיא לא בוכה,אבל לי זה נראה מוזר. זה נורמלי או לא?
זה לא בלתי נורמלי.
מה אתה חושב -כדאי להראות אותה לאורתופד?
היינו עם בננו שנולד פג בשבוע ה31 ועכשיו הוא כבר בן חודש וחצי בבדיקת מפרקי ירך הרופא אמר שמצא משהו אך לא ציין בפנינו על הטופס היה כתוב באבחנה bilat type 2 c האם תוכל אתה-דוקטור לומר לנו מה הממצא מה משמעותו והאם יש פה הליך ניתוחי עתידי לבננו
מדובר בדרוג הבשלות של מפרק הירך. הדרוג המצויין על ידכם אמנם אינו תקין לחלוטין אך עדיין אינו סיב המיוחדת לדאגה. ואפילו אין צורך לטפל בשלב זה אלא לעקוב.
היפוטוניה הנו מצב של רפיון שרירים . מרבית המקרים של ילדים שנקראים רפויי שרירים שאני נתקל בהם הנם למעשה ילדים גמישי יתר . רפיון שרירים אמיתי הוא ביטוי למחלה עצבית או מחלה נוונית של שריים למשל שיתוק מוחי אצל תינוקות סמוך ללידה . מחלות שרירים ניווניות ועוד.
למנהל הפרום שלום, יש לי ילד בן 12 שחלה במחלת הפרטס ואושפז בבית חולים לשבוע, קיבל טיפול אנטיבקטריילי ופיזיוטרפי. הוא שוחרר מבית החולים כשהוא אמור להלך על קביים למשך מספר חודשים ללא דריכה על הרגל הכלל. הוא מבקר במכון פיזיוטרפיה פעם בשבועיים. קיבלנו המלצה לשחות בבריכה. אני מבקשת, אם אפשר, לקבל יותר מידע על המחלה והדרכה לדרכי טיפול אלטרנטיביות וכמה זמן עד להחלמה. בהמון תודות, מאיה.
מחלת פרתס תחילתה בנמק של חלק מראש הירך אצל ילדים .המחלה קורית בגילים 4-12 ( הצעיר ביותר שתואר גיל שנתיים ) .הנמק נוצר עקב סתימה שלכלי דם המביא דם לראש הירך בדרך כלל לגיזרה מסויימת שלו. בעקבות סימת כלי הדם מתים תאי העצם ומתחיל תהליך של ספיגת חומר העצם שסביב להם . תהליךזה מחליש את העצם והיא קורסת. זה השלב בו המחלה בדרך כלל מתגלה מחמת הכאב שמלווה את הקירסה של חלק מראש עצם הירך. המשך המחלה הוא תהליך של בניית עצם חדשה במקום זו שנספגה. בתקופה זו ראש עצם הירך הוא "פלסטי" כלומר בתהליך הבניה מחדש הוא מושפע מן הלחצים שסביבו שגורמים לשינויי צורה שלו. . התפתחות המחלה עשויה לגרום לשינוי צורה קשה של ראש הירך ועמו הגבלה בתנועות בגיל מבוגר יותר שינויים נווניים משניים ועימם כאב והגבלה נוספת בתנועה. מטרת הטיפול היא לדאוג שראש הירך ישאר במקומו בתוך המחבת ולשמור על טווח תנועת מפרק הירך. בכדי להשיג מטרות אלו ננקטים צעדים שונים הנקבעים לפי חומרת המחלה . במצבים שבהם המחלה קלה אין צורך לעיתים לעשותדבר אלא לעקוב.במקרים אחרים מנסים להגן עלראש הירך על ידי המנעות מנשיאת משקל ותרגול לצורך שמירה על טווח תנועה.במצבים אחרים משתמשים בחגורות מיוחדות או מנתחים
תודה רבה לך על שיתוף הפעולה! אתה עזרת לי מאוד. בתודה, מאיה.
שלום, לפני כשבוע גיליתי כי כאשר מיישרים בעדינות את רגליו של בני התינוק (בן 3 חודשים), אחת הברכיים משמיעה מעין "קליק" וגם ניתן לחוש מעין חריקה. מה הבעיה? כיצד לטפל בזה? תודה.
אין כאן בעיה ואין צורך לטפל
לביתי קליקים ברגליים מהברך עד הקרסול מעל חודש ימים. מה הגורם לכך? איך מטפלים?האם זה עלול לגרום לעיכוב בהתפתחות? עושה רושם שזה מפריע לה. תודה
לביתי קליקים ברגליים מהברך עד הקרסול מעל חודש ימים. מה הגורם לכך? איך מטפלים?האם זה עלול לגרום לעיכוב בהתפתחות? עושה רושם שזה מפריע לה. תודה