בולימיה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

20/04/2008 | 18:17 | מאת: ללא שם

שלום,אני בת 16,ואני בולימית כבר שנה[אחרי תקופה בת כמה חודשים שלא אכלתי וירדתי במשקל,חזר התיאבון ובגדול]. אני משתמשת במשלשלים כמעט על בסיס יומי 20-30 כדורים כל פעם ואני מקיאה כ-פעמיים בשבוע בערך. בשבוע האחרון אכלתי בכמויות מסחריות ולא הקאתי או לקחתי משלשלים[לא הרגשתי צורך לקחת. שקעתי ברחמים עצמיים ופשוט אכלתי ואכלתי] ובמהלך השבוע הזה היו לי כמה פעילויות מעיים. השאלה שלי היא האם זה הגיוני? איך אחרי שנה של שימוש במשלשלים יכול להיות שלא יהיו לי עצירויות?

לקריאה נוספת והעמקה
20/04/2008 | 19:38 | מאת: אני

זו שאלה לרופא לדעתי אבל מצויין עשית שהפסקת. זה אסון לגוף הקאות וחומרים משלשלים וגם עם הזמן זה לא גורם להרזיה אלה להיפך, פשוט את נורא צעירה אז עדיין לא עברת את תהליך ההשמנה שמגיעים כמעט תמיד אחרי שהורסים את הגוף עם הקאות וכדורים משלשלים (בגלל נזק לחילוף חומרים ולעובדה שסה"כ האוכל ברובו כן מצליח להתעכל עוד לפני שמקיאים). תמשיכי ככה ללא חומרים והקאות, כנראה למזלך לא נגרם נזק בלתי הפיך ולעולם אל תחזרי לזה!

20/04/2008 | 20:16 | מאת: ללא שם

אני לא חושבת שהגיל כ"כ קובע,כי דווקא כן עליתי כ-5 קילו מאז שהתחלתי להתשתמש במשלשלים.

20/04/2008 | 23:32 | מאת: *me*

זה לא קשור לגיל, ואכן יהיו לך עצירויות אם תמשיכי להשתמש במשלשלים. משלשלים לא מרזים, אלא רק גורמים לאובדן נוזלים, מלחים וויטמינים. יכול להיות והפרזת בכמויות האוכל, ולכן גופך הצליח להתרוקן.

21/04/2008 | 15:12 | מאת: אני

כמו שרשמתי תפני לאתר "הרזיה ללא דיאטה". גישה כל כך נכונה שצריך להקשיב לגוף מתי הוא רעב וכו' אני נוהגת בשיטה זו ולמרות שאני אוכלת שטויות במיוחד שוקולדים שאין מצב שאוותר אני מרזה, אם יהיה לך קשה יש שם מטפלת מעולה בשם בלה שיכולה לעזור לך.

22/04/2008 | 15:44 | מאת: ?

היי אני מסכימה עם מה שאני / *me* כתבה. כאחת שגם השתמשה בזבל הזה - מה שאת מתארת הגיוני למרות שאי אפשר לדעת מה יקרה בהמשך. לא תמיד הנזקים ניכרים באופן מיידי. רצוי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג בנושא. העתקתי מאחר האתרים משהו שכדאי שתקראי: משלשים אינם גורמים לצמצום רקמת השומן. עד שהם מתחילים לעשות את פעולתם, חומרי המזון (הקלוריות) כבר נכנסו לזרם הדם ונספגו בתאים, כל מה שהם עושים זה להרוס את הפלורה הטיבעית של הקיבה והמעיים, ומחבלים בפעילות התקינה של הגוף. הבעיה היא, שאם עולים על המשקל לפני ואחרי ביקור בשירותים, נראה כאילו ירדנו במשקל - אבל כל מה שירד הוא משקל הצואה ונוזלים שנדחקו מהגוף, ולא רקמת שומן שהצטמצמה. הגוף מאזן את עצמו ומחזיר לעצמו את הנוזלים החסרים בתוך 48-72 שעות, מה שגורם לנפיחות רבה ולתחושה שכאילו השמנו. מה שבדרך דוחף לקחת עוד כמה כדורים.... שימוש במשלשלים למטרות הרזיה יכול לגרום לשלשול דמי, חוסר איזון באלקטרוליטים והתייבשות. לאחר שימוש ממושך יכול להיווצר מצב שבו אי אפשר לצאת באופן טבעי, תהיה עצירות ממושכת, כאבי בטן עזים, בחילה והקאה. שימוש במשלשלים למטרות הרזיה הוא מסוכן ביותר ויכול לגרום לנזק בלתי הפיך למעיים ולבעיות רפואיות חמורות אחרות, ואף למוות.

23/04/2008 | 19:57 | מאת: ללא שם

תודה רבה על התגובה והמידע שכתבת,אבל אני יודעת הכל..הבעיה שעובדות לא יכולות להתחרות בתחושה שהמשלשלים נותנים. כנראה שהתשובה היא באמת שהעמסתי על הגוף הרבה אוכל,כמו שמישהי כתבה. תודה.

01/05/2008 | 13:17 | מאת:

ב"ה ככל שתמשיכי להיות בשלך זה יחמיר וכמו שכתבת זה די איבד את הגבולות ובגלל שהעובדות "לא מנצחות" במלחמה הזאת תאלצי להעזר בסמכות כי את מרצונך לעולם לא תפסיקי את הפרעת האכילה שלך כל עוד היא משרתת את האשליה שאת בשליטה על הגוף שלך ועל הרזון שלך וזה חלק בלתי נפרד ממנה ומההמנעות לוותר עליה. את צריכה עזרה וזה לא ייעלם לבד יש סיבה לכך שהיא הגיעה לחיים שלך ובשלב זה או אחר יהיה עלייך להתמודד עם זה, כי הלוואי של הפרעות אכילה הוא תמיד קטלני כך שכך או אחרת לא תוכלי לברוח מזה גם אם את מעמידה פנים כלפי חוץ שהכל "בסדר" היא תמיד תתפוס אותך בסיבוב וגם כשתגיעי לרזון את אף פעם לא תראי אותו ואף פעם לא תהיי מסופקת ממנו ולעיתים אין מנוס מאשר לזעוק "הצילו" ולתת לזה לקרות מקווה שלא תזניחי את עצמך יש טיפול ויש אנשים עם נכונות לטפל והורים הם אף פעם לא גורם שבגללו תצטרכי למנוע בעדך לקבל עזרה כי החיים שלך חשובים גם אם הם לכולם קשים חשבי על כך בהצלחה המון א ה ב ה