GOUT ומזון?
דיון מתוך פורום אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)
אישתי סבלה מ-mebranous glomerulopathyש וסובלת מסרטן השד עם גרורות בעצמות (עגן ורגל) וגם בראה מטופלת בארידיה ו-navelbine ועכשיו גם גאוט שלושה התקפים בחצי שנה טופלה בפרדניסון. שאלתי היא : היות ו-פירות ים, ודגים כגון מקרל, אנצ`ובי, סרדינים, דג מלוח, קוד(בקלה), פורל והדוק ובשרים אינם מומלצים, האם יש אפשרות לאכול טונה בהירה בשמן זית? מאם מותר לאכול עגבניות, שועית ירוקה, כרוב, כרובית, ברוקולי, קישואים? רב תודות יוסי
לקריאה נוספת והעמקה
זהו אינו פורום רפואי, אנא הפנה שאלתך לפורום "תזונה קלינית":
http://www.doctors.co.il/xFF-List,xFI-1040,m-Doctors,a-Forums.html
צוות האתר.
חשוב להיות בטוח שמדובר באמת בגאוט. לא בכל מקרה בו יש רמה מוגברת של חומצה אורית היא הגורם לבעיית הפרקים. הטיפול בהתקפים חוזרים של גאוט הוא בעיקרו תרופתי ספציפי וההנחיות התזונתיות מקומן רק משני. כדאי להתייעץ עם רופא מומחה לגאוט הנקרא ראומטולוג.