שאלות בנוגע להפרעת אישיות גבולית

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

14/12/2004 | 17:30 | מאת: מתוסכלת

ראשית: 1.מהם סיכויי ההחלמה בהפרעת אישיות גבולית(קלה יחסית)בגיל ה20+? 2. האם השילוב האינטגראטיבי של טיפול פסיכותרפי+ טיפול תרופתי נוגד דיפרסיה הוא השילוב המנצח? ועד כמה הוכח יעילותו בצורה קלינית ומדעית- סטטיסטית? 3. האם ישנה קורלציה ישירה בין הפרעת אישיות גבולית(שאני נירוטית ומודעת לכל תסמיניה, הסימפטומים שלה, המקור להיווצרותה והתפרצותה והשלכותיה..) לבין חוסר יכולת למסד קשר, ולאהוב בן זוג "באש ובמים" (מחצין וסימבולי לאור ההפרעה המדוברת)? שהרי גם במערכות יחסים בין אישיות אחרות מתאפיינים תנודות, חוסר יציבות ותחושות אימבוולנטיות כלפי כל קשר:, אנו אוהבים, כועסים, מתפייסים וחוזר חלילה... מדוע בעלי הפרעת אישיות גבולית, לא צולחים לשרוד מערכת יחסים משמעותית וארוכת טווח עם בן זוג? והרי הם לרוב אינם פסיכוטיים ורבים מהם בעלי אינטלגנציה ריגשית גבוהה(כמותי למשל)ובעלי קוגניציה גבוהה..מדוע מאפיין את דפוס התנהגותנו נתירה ממיטה למיטה בקצב מהירות האור?(על אף שאינני שומרת נטירה?) האם חרדת הנטישה הטבועה בדמנו, משחר ילדותנו, היא זו המסקלת את מערכת היחסים הנבנת, מראש? ומועידה אותם לכישלון?ואותנו מותירה בחידלון??! נא תשובותיך המקצועיות דוקטור.. מתוסכלת אחת.

לקריאה נוספת והעמקה

הפרעת אישיות גבולית הינה כמו שאת כותבת, לא קשורה למצב פסיכוטי. ההפרעה כוללת תנודות ביחס לזולת, מאידיאליזציה וגזמה לאכזבה קשה ודבלואציה כמו כן את מתיחסת לפחד נטישה , וכעס מוגזם, ברור שאיפיונים אלה מקשים על קיום מערכת זוגית שהיא מטבעה מערכת אינטנסיבית ואינטימית, זה קשה אבל לא בלתי אפשרי. כמו כן אין קשר בין הפרעה זאת ואינטילגנציה, הבנה וכישורים אחרים מכל תחום. סיכויי ההחלמה תלויים בעוצמת ההפרעה, ובטיפול הניתן, הקשר עם המטפל, והקומפליינס לטיפול, בודאי יש סיכוי לשיפור המצב. חשוב להתמיש בטיפול ולהיות אופטימים במסגרת המציאות. מקווה ומאחל לך הצלחה. עירית

16/12/2004 | 02:58 | מאת: מתוסכלת

אם כך הטיפול האפקטיבי ביותר הנו תרופות להקלת התסמינים הפסיכוסומטיים(מלנכוליה, חרדות, קשיי תיפקוד וכדומה)בשילוב עם שיחות פסיכותראפיה דינאמית אינטנסיביות וממושכות? תודה לך שחיזקת לי את התזה הידועה. מתוסכלת ניצחית.

מנהל פורום שווה לכל נפש