תבנית אפייה מסיליקון
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום, האם תבנית לעוגה מסיליקון של חברה מוכרת בטוחה לשימוש בטמפ' של עד 180 מעלות? ואשמח להבהרה בנושא הטפלון שיצא לו שם רע, האם שריטות במחבת/תבנית לעוגה מטפלון משמען זליגה של חומרים מסוכנים? תודה רבה !!
תבניות אפיה מסיליקון בטוחות לאפיה עד 180 מעלות וגם גבוה יותר. רוב התבניות לא קורה להן שום דבר עד 230 מעלות. לא שאז מתחילים משתחררים חומרים מסוכנים, אלא שהתבנית מאבדת את הצורה שלה. לגבי טפלון, מיתוסים אורבניים לגמרי. כבר ב - 2010 משרד הבריאות יצא בהודעה רשמית שאין סיכון בטפלון שריטות הן יותר בעיה שמורידות מהיכולת של הטפלון למנוע הדבקה בזמן טיגון/אפיה. זליגת חומרים מסוכנים, לא.
אין ספק שאת מומחית עליונה בתחום אבל חייב להראות לך את המאמר הזה מה דעתך עליו http://atmag.co.il/%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%95%D7%AA/%D7%9B%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%9E%D7%98%D7%91%D7%97-%D7%94%D7%91%D7%98%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D אם את נותנת אוקיי אתחיל להשתמש בסירים עם טפלון זה אפילו יקל עליי משמעותית
אתה יודע שאני לא מייעצת. לא נותנות הנחיות ולא אוקיי. כולנו מבוגרים. כל אחד מחליט לעצמו. אתה צריך להחליט מה עדיף לך, לקנות מאמר פופוליסטי או הנחיות משרד הבריאות. יש הרבה מאמרים. תוכל למצוא מאמר לכל דעה ולכל דבר. צריך לבדוק את המקור של המידע שלהם ועדכנותו. מאחר שמדובר במאמר צרכני-פרסומי ששכחו להתעדכן בעובדות, לא נראה שאתיחס אליו.
ד"ר קויפמן, האם תוכלי להפנות לאותה הנחיה של משרד הבריאות?