תבניות אפייה ותנור אפייה
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום 1. איזו תבנית אפייה הכי בטיחותית מבחינת חומרים רעילים- סיליקון, אלומיניום מצופה באמייל? פיירקס (זכוכית)? 2. איך יודעים אם תבנית זכוכית - אין בה עופרת? האם החברות אמורות לסמן מוצרים? 3. התנור שלי עשוי מאלומינום. האפייה נעשית על תבניות שאינן אלומינום, אך האם האלומיניום פולט כמויות גם כשזה לא במגע ישיר? יש לי פעוטות בבית. תודה רבה
כל תבנית המאושרת למזון מתאימה. תבנית זכוכית לא אמורה להכיל עופרת זמינה. אם מכיל חומר אסור הוא אמור להיות מסומן. אולי התנור שלך עשוי מאלומיניום, אך יש להניח שיש עליו ציפוי של חומר מגן שישמור על התנור ויגן ממגע ישיר של האוכל עם האלומיניום. ולגבי ילדים... חשיפה ישירה מסוכנת למבוגרים ולילדים.