ריסוס בבית בk300 במהלך היריון

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/07/2017 | 20:51 | מאת: מודאגת

שלום רב, בעלי ביצע ריסוס בביתנו באמצעות k300. הוא ריסס בכל הבית אך כמובן שבעיקר בפינות ובצמוד לקירות הבית. כיוון שאני בהיריון חששתי לחזור לבית גם כמה ימים לאחר מכן, וחזרנו רק לאחר שהוא ביצע שטיפה יסודית כחמישה ימים לאחר מכן. רציתי לדעת האם בכל זאת ישנה סכנה כלשהי? בייחוד הדאגה היא כיוון שאני בתחילת ההיריון. להבנתי החומר הפעיל בk300 נאסר לאחרונה לשימוש ואני ממש מודאגת. אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

החרדות שיש לך יותר בעיתיות להריון מאשר הריסוס. בעלך היה אמור לרסס לפי מה שכתוב על התווית. בלי שום אילתורים. אם עשה כך, אפשר לחזור לתוך הבית לאחר מספר שעות, גם בלי שטיפה יסודית. לא יודעת מאיפה יש לך המידע, אך התכשיר מותר לשימוש.

12/07/2017 | 07:21 | מאת: שני

במוצר יש את החומר פרופוקסור שב2016 המשרד להגנת הסביבה אסר לשימוש. לפני יומיים עשו על זה כתבה נרחבת בערוץ 10. כיוון שפרופוקסור זהו סוג של קרבמט.. מקווה שאני מדייקת במושגים. האם המרכיב הנ״ל אכן מסוכן?

חבל שאם את כל כך לחוצה לא קראתם מראש את התווית ונתת לבעלך לרסס ללא הגנות. חבל שאתם לא פועלים בדיוק לפי הכתוב על התרסיס. בשבילך קראתי שוב את הכתוב, לוודא שהדברים לא השתנו, מפורט שם הכל. החומר רעיל! בודאי. מכירה אותו שנים רבים, בדיוק כמו הרוב המכריע של חומרי ההדברה. גם "הירוקים" רעילים ומסוכנים. אם הם לא היו רעילים ומסוכנים הם לא היו עושים את העבודה של ההדברה. החומר מסוכן בשלב הראשון של הריסוס – אז הוא פועל כרעל. לאחר מכן, הרעל בפינות החדר ומאחרי ריהוט ומתחיל להתפרק. וכמו שכתבתי שוב ושוב. החומרים לא קופצים מהרצפה לאוויר, הם על הרצפה, הם לא גז. מה שנשאר מהם ובעיקר מאחרי ריהוט. בשלב הריסוס בגלל שנוצר אירוסול מסוכן, כי ניתן לנשום את החומר. לאחר אוורור ומספר שעות אין בעיה. אבל את זה לא מסבירים לציבור. לגבי סרטן – החומר לא נקבע כמסרטן. לגבי הריון – בוצע מחקר אחד בלבד. עדיף להזהר, אך לחצים וחרדות בשלב זה אין להם מקום, ובטח לא אחרי חמישה ימים ויותר. ושוב החשיפה והסיכון הנו בשלב הראשון – בזמן הריסוס, לא שעות וימים מאוחר יותר. החומר לא נאסר לשימוש! חבל שהכתבה בטלויזיה ועוד מספר אנשים שלא מסבירים לצופים את הדברים כמו שצריך זורעים חרדות. המשרד להגנת הסביבה הגדיר הוצאה הדרגתית של החומר. לא זבנג וגמרנו. כל זמן שלא נאסר לשווק מותר למכור, ולהשתמש לשימוש ביתי. מי שלא רוצה שלא יקנה ולא ישתמש, אך אין איסור גורף למכור את התכשירים. האיסור לשימוש ביתי הנו בריכוזים גבוהים. החומר נמצא בשימוש בחקלאות. כל החששות הן בשלב הראשון של פעילות החומר רעל הפועל על מערכת העצבים. תגובת המשרד להגנת הסביבה: "במקרה של הפרופוקסור החליטה הוועדה הבינמשרדית, להוציא באופן הדרגתי את התכשיר משימוש ביתי, וכי אין צורך בהורדתו מהמדפים באופן מיידי שכן רמת המסוכנות שלו אינה גבוהה. ואכן כיום התכשיר אסור לשימוש ביתי ואף למדבירים. בוועדה הבין-משרדית חברים נציגי המשרד להגנת הסביבה, משרד הבריאות, וכמשקיפים נציגי משרדי החקלאות והכלכלה".

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות