חימום שקיות סנדוויצ'ים במיקרו
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
לא בטוח אם זה הפורום המתאים, אך אנסה בכל זאת. לפני כשנתיים וחצי - שלוש וחצי שנים, עשיתי מעשה מאוד טיפשי. במקום העבודה שעבדתי בו היו סנדוויצ'ים ממכונה שמגיעים קרים בתוך מעין שקית, וכשאני כותב "שקית" אני מתכוון כמו לשקיות שרואים בשלושת המוצרים שמוקפים באדום בקישור כאן: https://profile.fcdn.co.il/images/0__059de7a61b9e1b.jpg אחד מהאנשים שעבד איתי באותו זמן היה נוהג לחמם את הסנדוויצ'ים הנ"ל עם השקית שלהם במיקרו, למשך 20-30 שניות כדי שלא יהיו קרים ואז היה אוכל אותם. אני לצערי הלכתי גם אחר ההרגל המגונה הזה, ואפילו הייתי עושה את זה גם עם סנדוויצ'ים שקונים במכולות קטנות ועטופים בשקיות מסוג קצת שונה- והכוונה לשקיות כמו שרואים כאן: https://profile.fcdn.co.il/images/0__059de781a95964.jpg בשלב מסוים הבנתי שאסור בשום אופן להכניס שקיות כאלה למיקרו, והפסקתי עם זה. כעת שאלתי היא כזו: את המעשה הנ"ל ביצעתי לא מעט פעמים, אך הפסקתי לבצע זאת לפני כשנתיים וחצי, אולי יותר. ברור לי שאת הגלגל לא ניתן להחזיר לאחור ושכנראה חטפתי נזק ממה שעשיתי- אך האם יש משהו שניתן לעשות כעת? למשל, לבצע בדיקות מסוימות כדי לאמת אם נגרם לי נזק מסוג מסוים (במידה שאפשרי בכלל לבצע זאת)?
הסירי חשש מליבך. כאשר מחממים נילון במיקרוגל הוא משנה צורה, כי הוא עשוי מחומר פשוט שאינו עמיד בחום המיקרוגל. פעולת המיקרוגל הנה חימום, כל שנניח לרגע שמשתחרר חומר מהנילון, הוא גז והוא יהיה באוויר, ולא בתוך האוכל. האזהרות הנן ביחס לאיכות ולאסטטיקה ולא מהיבט של סיכון בריאותי.