תפוח אדמה שנהיה ירקרק - אכילה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

02/12/2017 | 14:11 | מאת: רוני

שלום רב ללא ידיעתי וטיפשותי שאסור. אפיתי אתמול תפוח אדמה שנהיה ירקרק. כמובן שחתכתי את העיניים אבל השארתי את הקליפה. בקריאה הבנתי שיש חומר סלאנין והוא רעיל. האם ממנה אחת ממוצעת לילד יכול להיגרם נזק. ( עד עכשיו כעבור 24 שעות מרגישות טוב) תודה אני ממש בלחץ

לקריאה נוספת והעמקה

לא להגזים, הרבה מאוד אנשים לא בקיאים בדברים האלה, ויש עוד רבים מלבד תפוחי אדמה, במיוחד כי רמת הסיכון נמוכה יחסית. עדיף לא לאכול תפוחי אדמה ירוקים מאוד. נקודות קטנות פשוט מסירים, מעט ירוק מקפידים על קילוף עמוק יותר. רוב הסלנין בחלקים הירוקים. אם מאוד ירוק אז, עדיף לא לבשל. בדרך כלל גם הטעם נעשה מריר, והתבשיל פחות טעים. אם היתה חשיפה גבוהה אז יופיעו מחושי בטן, שלשולים, הרגשה לא טובה כללית, קצת חום ועוד תופעות דומות שעוברות לאחר יום-יומיים. מאחר שאתה אומר שהילד בסדר, כנראה היתה כמות אפסית, או שלא היה בכלל שהורדת הכל בקילוף. וחשוב להדגיש, רק בחשיפות גדולות שמובילות לאבדן הכרה ותופעות דומות עלול להגרם נזק ממושך. בחשיפות קטנות ומזדמנות, אין בעיה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות