פלסטיק ומזון מה נכון?
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
בוקר טוב ורד כל הזמן אני שומע חלקיקי מידע על הפלסטיק ועל הסיכון שיופרש למזון האם יש סיכוי שדבר כזה יכול לקרות ומה הטמפרטורת סף שזה יכול לקרות? והאם עבודה עם פלסטיק בטמפרטורת החדר או אפילו קרה מבטיחה שזה לא יכול לקרות?
הלואי ואפשר היה. תחום הפלסטיק רחב ביותר. נכון, לכן, כל מוצר שמאושר למזון יהיה מסומן ככזה.
לפחות בטמפרטורת חדר או בקור זה בטוח לעבוד עם פלסטיק ?
לעבוד? או לאחסן מזון?
אסביר כדי דתביני את הסיטואציה זו נפה שאני מנפה לתוך כלי עשוי פלסטיק הפעולה מתבצעת בנפה למעלה והקמח הנקי נזרק למטה כלי הקיבול של הקמח הנקי הוא פלסטיק רגיל
שמחה על ההסבר... מדובר במוצר יבש לא אמורה להיות בעיה.
סליחה שאני מצטרף לדיון אבל מה בבעיה בלאכול פלסטיק.. כשהייתי קטן בלעתי קוביית לגו קטנה מאוד והיא פשוט יצאה טבעי בשירותים
בדרך כלל אין בעיה לאכול פלסטיק, כאשר זה פלסטיק המיועד למזון, וכמו שאמרת יצא מהגוף. אנשים רבים נוטים לחשוש מפלסטיק מאחר שלא יודעים איך חומרים מתנהגים וידע חלקי ומטעה מופץ בנושא פלסטיק לסוגיו בגלל אינטרסים שונים. יש סוגי פלסטיק שאינם מיועדים למזון/לבישול, אלא לשימושים אחרים, ויכולים להכיל חומרים לא מתאימים. פלסטיקים המיועדים למזון הם לא בעיה, אבל אנשים לא מבדילים בין הדברים. יש גם פלסטיק שלא מסומנים למזון ואין בעיה להשתמש בהם, וכך גם עם הלגו הקטן שבלעת, עשוי מחומרים לא בעייתים אפילו שלא מסומן למזון. ויש גם אזהרות על מוצרי פלסטיק שבכלל מתיחסות לאיכות המוצר, כמו עמידות בחום, שהמוצר מאבד צורה בחום, או הופך שביר בקור ובכלל לא אומר שבעיה לאחסן מזון בכלי פלסטיק בקור, ואלה דברים שבכלל לא קשורים לבריאות בשימוש במוצרים.