סושי חרוך ומגע עם מכסה
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
בוקר טוב, סושי, כידוע, הוא ב-99% מהמקרים קר וכך בחרו את הקופסאות שבד"כ שולחים בהן סושי. על הקופסא יש סימון של מזון ורשום PS מה קורה עם סושי שחורכים את החלק העליון שלו עם ברנר? אני לא יודעת כמה זמן ממתינים עד שסוגרים את הקופסא וכמה חם החלק העליון שנצמד למכסה, אולי מאות מעלות? האם יש עם זה בעיה של כניסת חומר לאוכל? תודה!
אריזות נבחרות בהתאם למוצר... מה הטמפרטורה בה אוכל נשרף לגמרי? ממש לא מאות מעלות. פוליסטירן מתחיל להשרף בסביבות 360 מעלות, הרבה מעל כל טמפרטורה שהאוכל ישרוד. כוויה כבר מקבלים בסביבות 50 מעלות. צריבה לשניות ומתקרר במהירות. וגם אם קורה משהו לאריזה, התוצאה היא חומרים נדיפים אין להם נטיה לחדור לתוך האוכל אלא להיפך. ואם האריזה מתפוררת תראי את הפרורים. ואם תאכלי מספר פרורים קטנים שלא ראית, הם יצאו מהצד השני.
תודה רבה על התשובה המפורטת