רסיסי אקונומיקה במטהר אוויר בקירבת מזון
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
היי חבר שלי נוהג לשים טיפה אקונומיקה (רבע כוס) בבקבוק של התרסיס מטהר אוויר של סנו פרש כדי שיהיה ריח של אקונומיקה (אני גם לא מבין את ההיגיון והערתי לו על זה שזה לא נורמלי ומסוכן!) אבל לענייננו ולבעיה שמדאיגה אותי נורא, הוא התחיל לרסס בבית לכיוון העליון וזה היה בקירבת השולחן שהיה בו אוכל שאכלנו וחושש שרסיסים מהאוויר נפלו לאוכל. (רק אחרי שאכלתי הוא אמר לי שהוא שם בזה אקונומיקה אם לא אני גם לא הייתי אוכל) . אני מבין שאולי מדובר בכמות מאוד קטנה כי זה גם מהול וגם יצא בתרסיס אך עדיין חושש מאוד. האם קיימת סכנה או שאולי החומר יכול אולי להתנדף בזמן שהוא מרסס לאוויר? אודה לתשובה
מיותר, אין בזה שום תועלת ועלול להיות בעיתי, ולא נדבר בכלל על הפגיעה שתהיה בחפצים שהאקונומיקה תפגע בהם (זה גם חומר מלבין). אקונומיקה לפזר באוויר? זה חומר קורוזיבי ורעיל. ברור שלא רצוי שיהיה אקונומיקה באוכל. כדאי שיפסיק את המנהג הפסול הזה. אם אתם מרגישים טוב, אז הפעם עבר בשלום, לא בטוח לפעם הבאה.
היי תודה על תשובתך אז כנראה שהוא סתם צחק ולא היה בזה באמת אקונומיקה, במידה וזה היה רק התרסיס מטהר אוויר וטקסטיל של סנו פרש, אם נגעו רסיסים באוכל האם מהווה בעיה? בכל מקרה אציין שאכלנו את האוכל רק אחרי רבע שעה מהריסוס. זה זמן שחומר מתנדף?
חוש הומור חריג יש לחבר שלך. אז, מטהרי אוויר, הם לא בדיוק מטהרי אוויר אלא פיזור ארוסולי (טיפות קטנטנות) של בושם שנותן תחושה של ריח נעים (תלוי בבושם, כי לא כל הריחות נעימים לכולם). אז, יש בושם וגזים כמו גז בישול (Cלי הריח המסריח) בשביל לפזר את הבושם באוויר. אז הגזים מיד מתנדפים והבושם אולי מיד ואולי עוד מספר שניות, בדומה לבושם רגיל. אז לא ממש בעיתי, בודאי לא רבע שעה אחרי.