משקפיים מהונג קונג חומרים רעילים
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום ורד אני רוכש משקפיים מהונג קונג . לא יודע אם חומרי הגלם מיוצרים בסין אבל סביר להניח שכן. שאלה א. האם יש אכיפה של משרד הבריאות לגבי יבוא מוצרים מסין ע'י ביצוע בדיקות שאין רעלים? שאלה ב. האם יש סבירות יותר גבוהה להימצאות חומרים רעלים ומשני הורמונים בגומי של זרועות המשקף שלופף את האוזן או בסיליקון?
אני שואל בגלל ששמעתי שבגומי יש חומר שנקרא בוטדיאן. האם זה בכל גומי? ואם זה מונח תדיר על האוזן בזרוע של המשקף?
כל השמועות למינהן. אנחנו לא מפרחי שמועות. כל משקפיים (לא מתכת) יכילו חומרים פלסטיים כאלה או אחרים. החלטת דווקא על בוטדיאן, הוא חומר גלם ולא מוצר מוגמר. בתהליך היצור נגיד שהשתמשו בבוטדיאן או בכל חומר גלם אחר, אז מה? זה כבר מוצר (פולימר) לא חומר גלם. ישנם הרבה מאוד סוגים, אפשר תמיד לסובב ולהגיד מסוכן. הבית שלך מלא חומרים כאלה. אם אתה חושש תקנה בארץ, למרות שחלק ממר שמועתי זה להאשים את סין בכל דבר, כאשר גם מה שמגיע לארץ מיוצר ברובה במזרח. החלטה שלך.
זה לא מה ששאלתי. אני קונה בארץ האם א. יש ביקורת על סחורות של משרד הבריאות מבחינת חומרים בעייתיים בגומי. ב. האם יש סיכוי לרעילות וספיגה בעור אם המחזיק מאחורי האוזן מגומי ולא מסיליקון ומה עדיף?
מסגרות משקפיים צריכות בדרך כלל שיהיה להן אישור CE, אישור בטיחות, הסימון יהיה על המסגרת. אבל, לא תמיד. אם נתייחס לגומי, החומרים לא חודרים עור, יכולים לגרום לאי נוחות, לגירוי העור או לתגובה אלרגית במגע עם העור. זה נכון לגבי כל חומר כולל מסגרות מתכת וסיליקון. החלטה שלך מה נוח ומתאים.
תודה. אבל מה ההבדל בין זה לבין חולצות מסין שכן מכילות רעלים וכן נספג בגוף? מסתבר שהתופסנים הם מפלסטיק ומגומי וקשה לי להחליט מה עדיף.
בהמשך..למשל צעצועי פלסטיק עם עופרת שנספג דרך העור? או רק כשמכניסים לפה? או למשל גומי שמכיל עופרת בתהליך הייצור ונוגע בעור וכשאתה מזיע?
קודם כל מעל הכל, כמות חוסר הידע וההבנה, השקרים, ההמצאות, הטעויות והרוע שיש בהתיחס לחומרים מסוכנים מדהים. מאיפה הבאת את זה שיש חולצות שמכילות חומרים מסוכנים שחודרים עור?! נראה לך?! יאפשרו למוצרים כאלה להסתובב בשוק?! גירוי עור אולי תגובה אלרגית אולי כל השאר... חוסר ידע או פייק ורוע. יש עשרות אלפי חומרים בתעשיות השונות. כל חומר לגופו. אין מה להשוות ביניהם. ולנושא הפלסטיק כבר קיבלת תשובה.
עופרת הנה סיפור אחר. כמו שנאמר קודם, כל חומר וההתנהגות שלו. עופרת זה כן חודרת לגוף, לא סתם דרך העור! אלא בחיבורי הציפורניים. לגבי עופרת יש תקינה ובדיקה. ולמה המצאת שיהיה עופרת בגומי? סתם כי יש חששות? ככה הדברים לא עובדים. אין סיבה שיהיה בהם עופרת. תחפש את סימן ה CE שאומר שנבדק לבטיחות. אולי תשלם קצת יותר, אבל זה מה יש.
איזה תשובה לגבי הפלסטיק? לא קיבלתי התייחסות. אם מכיל פיויסי האם חודר את העור? או כל חומר אחר?
ונקודההאחרונה ברשותך. מדוע דווקא עופרת בגומי? כי קראתי שזה אלמנט שמשתמשים בו בהכנת גומי מלאכותי
עכשיו PVC? למה ש PVC יחדור? PVC יש לך בבית ובכל מקום תמיד. לא חודר את העור. יש אלפי חומרים לא נעבור אותם אחד-אחד. חומרי המסגרות אם היו חודרים את העור לא היו מאושרים (סימן CE). שוב כמו שנכתב קודם, עלולה להיות תמיד תגובה אלרגית או גירוי עור.
כי שוב אתה מערבב בין דברים. אם תחפש תמצא ערבוב של כל חומר עם חומר אחר, לשימושים שונים ומגוונים. זה שיש מוצרי גומי ששים בהם עופרת כי הם צריכים לחסום קרינה מייננת, לא אומר שזה משמש למשקפים או למוצר צריכה. מוצר כזה לא יאושר לשימוש בשום מקרה. שוב, תנסה למצוא מוצר עם סימון CE שאומר שנבדק במעבדה מאושרת וקיבל אישור בטיחות לשימוש.