פלסטיק מותך בטוסטר-אובן
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
ד״ר קויפמן שלום, יש לנו שאלה דומה לשאלה הזו - https://www.doctors.co.il/forum-1282/message-1230451/ הכנסנו בטעות תחתית לסיר (קוטר התחתית 17 ס״מ ) שנועדה לבידוד חום העשויה מחומר שאיננו יודעים מהו בדיוק: נראה כמו גומי/סיליקון/פלסטיק גמיש. התחתית הונחה על תבנית הטוסטר-אובן, ועליה תבנית מתכת עם נייר אפיה, שבה היה מזון. הטוסטר היה מכוןן על 220 מעלות, התבניות הונחו במגש התחתון ביותר, למשך כעשרים דקות. כשהוצאנו את התבניות ראינו שהתחתית הותכה ונשרפה, ריח קל של פלסטיק שרוף. האם קיימת סכנה למזון שנאפה כתוצאה מפליטת רעלנים במקרה זה? תודה רבה! צביקה ודלית
למה שתהיה בעיה? לא היה מגע ישיר בין החומרים למזון, אדים יוצאים החוצה, אין להם צורך ויכולת פיזיקליים לחדור למזון במהלך החימום בטוסטר.