שמירת אוכל בקופסה שומרת חום
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
צהריים טובים, אני מעוניין לקחת אוכל חם מביתי לאוניברסיטה וראיתי שניתן לקנות "קופסאות תרמיות" שמכניסים אליהן אוכל חם והן שומרות אותו חם. אני מעוניין לחמם בבוקר בקופסה כזו עוף, מרק ופחמימות שונות ולאכול אחרי חמש שעות. האם האוכל עלול להתקלקל? אחרי כמה זמן אפשר לאכול במקסימום? האם יש חסרון בריאותי בשיטה כזו? תודה מראש!
קודם תקרא מה ההוראות השימוש בקופסאות, ואולי שם תמצא חלק מהתשובות. לגבי להתקלקל, כמו שלמעלה, לבדוק מה הנחיות השימוש. באופן כללי. אוכל רגיל לא מתקלקל כל כך מהר. אם הוא מראש על גבול מקולקל או שהוא מזוהם, אז חמש שעות בטמפרטורה חמה יוביל לקלקול. אך אוכל איכותי, לא אמור לקרות לו כלום. למחשבה, מה אתה חושב שעושות כל החברות של הקייטרינג שמבשלות, ואז מעבירות אוכל חם למקומות שונים? מבחינה תזונתית (לא בדיוק קשור לפעילות הפורום)... לא צריכה להיות בעיה בהשוואה לאותו אוכל שפרטת שתחמם ותאכל.