סיליקון בכלי מטבח.תרווד כף וכו
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום ד"ר אני רואה שבכל מיני סוגים של כלים כתוב באיזה טמפרטורה הסיליקון עמיד - 200,210,230,250. ככל שעמיד יותר מעיד על איכות טובה או אין קשר? לאיזה טמפרטורה בדר"כ מגיעים בבישול /טיגון ביתי רגיל? והאם המחיר מעיד על האיכות? כמובן חברות מוכרות תודה שבת שלום
250 מעלות... קצת גבוה מדי לסיליקון. בסביבות 220 רוב המוצרים. הם עמידים וטובים. טיגון בסביבות 180-190. בישול עד 100 מעלות. המחיר לא מעיד על האיכות וגם לא הטמפרטורה,כל זמן שהיא מעל 200, רצוי בסביבות 220. יש חברות טובות שהמוצרים שלהם טובים יותר, אז כן יקחו יותר כסף, בשביל עיצוב, צבעים... אבל בפועל אין הבדל.
תודה על ההסבר משנה אם הסיליקון שחור או צבעוני? ועוד משהו יש גם כלי ששת מפלסטיק (כתוב ניילון). זה באמת עמיד בחום ולא מפריש כלום? או עדיף סיליקון
לא, הצבע לא משנה. הוא לא משתחרר בשום שלב, וגם הוא מאושר לשימוש בכלים למזון. תבחרי איזה צבעים שאת אוהבת. פלסטיק זו משפחה ענקית של חומרים. החומרים אמורים להיות עמידים בחום בישול ומאושרים למזון. אם החברה אומרת כך, זו אחריותה. מה עדיף? בטיחותית-בריאותית לא אמור להיות הבדל. יופי, עמידות, נוחות, מחיר... מה שיותר נוח ונעים לך