מיקרופלסטיק בסוגי מלח שונים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

04/01/2025 | 00:58 | מאת: אריאל

היי, האם זה נכון. מלח הימלאיה ורוד, הפופולרי בזכות תכולת המינרלים הגבוהה שלו ו״היתרונות הבריאותיים״, עשיר במיוחד במיקרופלסטיק בגלל שיטות הכרייה המשמשות להפקת. בהמשך היה כתוב שמלח שולחן תעשייתי הכי עדיף מבחינה זו. מאידך במקום אחר ברשת היה כתוב בדיוק ההיפך... אשמח לדעתך המלומדת, תודה

לא מביעה דעה, אלא עונה על שאלות. המרכאות ששמת על "יתרונות בריאותיים" אומרים הכל. אין שום ערך מוסף למלח ורוד או בגוון אחר. הכמויות של מינרלים נוספים שבמלח אפסיים. כוס מי ברז מכילה יותר מהכמות שבמלח שצורכים ביום. אבל, למה לא לנצל את תמימות הציבור ולמכור להם סיפורי מעשיות. ולגבי מיקרופלסטיק. אין סיבה שיהיו במלח הימלאיה או בכל מלח לשימוש למזון, מאחר שהם אמורים להתאים לתקן המלח לשימוש במזון. מלח שולחני לבן (הרוב לא תעשיתי, ואין שום הבדל בין התעשיתי לזה שכורים ישירות - נתרן כלורי הוא נתרן כלורי...) עובר ניקוי לסילוק כל האי ניקיונות כולל מיקופלסטיק כי המלח נדרש לעמוד בתקן .

06/01/2025 | 19:47 | מאת: אריאל

תודה ובהמשך- לא אני שמתי את המירכאות אלא העתקתי מכתבה שקראתי.. האם גם מלח הימלאיה עובר ניקוי? והאם החומרים שמוסיפים למלח הלבן הרגיל - חומרים מונעי התגבשות אינם בעייתים? ובהקשר זה לא עדיף הימלאיה?

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות