ריסוס בפירות וירקות
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום, רציתי לדעת מה הדרך הבטוחה ביותר לוודא שלא נשארות שאריות ריסוס על האוכל, כמו כן האם לתוצרת אורגנית יש יתרון בעניין? תודה.
פירות וירקות נבדקים לשאריות חומרי הדברה. חומרי הדברה מתפרקים הרבה לפני שהם מגיעים אליכם הביתה. אם החששות גוברות על העובדות, פשוט לשטוף במים. כל חומרי ההדברה ותוצרי הפרוק נמסים לתוך מים. ו... ממש לא. אין יתרון בריאותי או אחר לתוצרת אורגנית מלבד המחיר הגבוה שמאוד כדאי למוכרים של התוצרת הזאת.
הסברה אומרת שהריסוס לא הורס את הויטמינים והחיוניות של הפרי/ירק. האם להשרות את הפרי במים במשך שעות זו דרך נכונה?
סברות אינן עובדות. ריסוס עובד על מזיקים לצומח. הוא חיצוני ואין לו שום השפעה על ויטמינים או על התזונה מפירות וירקות. לשטוף במים, ממש לא להשרות שעות. אפשרות לשטוף בקערה מספר שניות. כפי שנאמר קודם, חומרי הדברה נמסים במים! אם בכלל עדיין נשאר עוד משהו מריסוס שבוצע ימים רבים קודם, ונבדק על ידי הרשויות שהכל התפרק ורק אז מאושר לשיווק.