כוסות קלקר?שאלה לדר' ורד

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

04/12/2006 | 16:50 | מאת: רון

שלום, הבנתי מדברייך שהחומר אינו מסרטן, אלא שמישהי אצלנו אמרה ששמעה מאמה שעובדת באיזושהיא מעבדת כימיה (אם הבנתי נכון..) שמסוכן לערבב סוכר בקפה עם כפית כי אז שבבי קלקל עלולים להיות בקפה..בגלל גירוד קצוות כוס הקלקר עי הכפית...האם זה אכן מסוכן שיהיו שבבים בקפה?

מתוך בדיקה חוזרת של המידע הנמצא המתיחס לפוליסטירן ספרות מדעית וגליונות בטיחות של החומר (MSDS) מראים שהחומר לא מסוכן מבחינת חשיפה ומבחינת סיכוני מחלות. ומאחר שהמידע שאתה מציג הוא "ממר שמועתי", אני יכולה להגיד בסבירות טובה שאולי לא הובן כראוי. בדוק את הקישורית לאתר משרד הבריאות מתאריך יוני 2006: http://www.health.gov.il/download/pages/kalkar.pdf לגבי שבבי פולסטירן - מסוכן לא חושבת, לא אסטטי בהחלט. אפשר לערבב בעדינות, הסוכר נמס.

05/12/2006 | 20:18 | מאת: דורון

מי ששותה קפה בכוסות קלקר מגיע לו שיורעל! קפה שותים בספלי חרסינה מתאימים ואסתטים או בכוסות זכוכית יפות וכמובן עוגה טובה בצד. קלקר נותנים אולי לאסירים כדי שלא ישתמשו בזה לנשק-וגם זה עונש ברברי ולא מקובל.

צודק. שתיה של כל דבר בכוסות האלה די דוחה, וזה עוד לפני שנתיחס לנושא של המפגע הסביבתי שמהווים כוסות אלה ושאר המוצרים כמו חמגשיות העשויות מחומר זה. אפשר להחליף בכוסות ניר עמידות לחום - לא כוסות חרסינה או זכוכית אך הרבה יותר טעים ופחות בעיה לסביבה. ומהווה פתרון כאשר יש להשקות הרבה מאוד אנשים. .

15/01/2007 | 15:41 | מאת: יחיאל

אם מתייחסים לתהליך הייצור של כוסות הקלקר או למגשיות הקלקר הבאות במגע עם המזון, אז יש לקחת בחשבון שבתהליך הייצור מוזרם קיטור על גרגרי הקלקר הנמצאים בתבנית צורתית. הזרמת הקיטור מלכדת את הגרגרין לכדי המוצר המוגמר - כוסות או מגשיות. המוצרים נעטפים באריזות ומשם ישירות ללקוח. הקיטור המוזרם אינו נקי, מכיל חומרים זרים (הרי לא מדובר באידי מים מזוקקים אלא בקיטור תעשייתי). מכאן שהקפה/תה/קפוצינו סופח אליו את שאריות החומרים הזרים אשר הכיל הקיטור. דרך אגב - פעולת התלכדות הכדוריות לכדי מוצר אחיד, מתרחשים סביב חום של 80 מעלות. אי לכך מזיגת מים בחום העולה על 80 מעלות, לא מוסיף בריאות לכוס (או לקפה שבכוס).

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות