כוסות קלקר - תשובה לרון
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
ההצעה לשאול את יצרני כוסות הקלקר, אינה נכונה במקרה זה. ברור שהם יגידו שאין בעיה אך לא בטוח שתשובתם אובייקטיבית. הם רוצים למכור (וכמה שיותר) ולא בטוח שעניין הבריאות חשוב להם כל כך. מבחינתם זה לכרות את הענף עליו הם יושבים. נראה לי שצריך לשאול מומחי פלסטיקה מהתחום. אני בכל אופן כבר שנים לא שותה בכוסות קלקר. יש זכוכית, חרסינה, קרטון, קרמיקה, אפילו פלסטיק (חומרים קשיחים כגון פוליפרופילן וכו'). שיהיה לבריאות!
שלום לא ברורה מה השאלה אבל, מאחר שכבר היו דיונים בנושא בפורום תוכל לבצע חיפוש ולקרוא את הדיונים במלואם. בקצרה פוליסטירן הנו חומר מאוד יציב, שמתפרק בטמפרטורה של 300 מעלות צלסיוס, הרבה הרבה מעל הטמפרטורה של כוס הקפה שלנו (מכסימום 100 מעלות צלסיוס). החומר איננו ידוע כחומר מסרטן. בקישורית תוכל למצוא את מכתב משרד הבריאות בנושא שתיה מכוסות קלקר. מסכימה שאולי לא הכי טעים אבל לא מסוכן לאנשים (לא מיועד לשתיה עם לימון או מיצים ובהחלט מסוכן לסביבה) http://www.health.gov.il/download/pages/kalkar.pdf