לאורח מהדיון הקודם-תאונת עבודה בתאטרון

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

06/10/2007 | 05:06 | מאת: זיו צח

בעיתון סוף שבוע כתוב שהבדרן אלי יצפן עבר תאונת עבודה-בעת צילום תכנית חדשה. הוא התלהב דרך על סכין,ונחתך חתך עמוק ברגלו נשאלת השאלה למה לא מקפידים על בטיחות בתאטרון ולא נועלים נעלי בטיחות כדי למנוע מיקרים של חתכים ברגל או הגנה לרגל מפני נפילה של תפאורה על השחקנים הרי בתאטרון לעיתים יש מעל 25 עובדים.האם קימת ועדת בטיחות? האם יש ממונה בטיחות שעובד שם כפרילנסר או שכיר של התאטרון למעשה תאטרון זה מפעל מפעל לייצור הצגות אז הכיצד לא חשבו על כך שיש להתיחס אליו בחוקי העבודה כאל מפעל ולסיכום: תודה לאורח שנתן כאן בלי שהתכוון רעיון לדיון חשוב שיכול להשפיע לטובה על כל התאטרות במדינת ישראל.

06/10/2007 | 09:26 | מאת: אמא של שחקנית

כמה שאתה צודק!!! כאשר הבת שלי למדה משחק בניסן נתיב היינו מוזמנים לכל ההצגות, וכל פעם הלב שלי נפל מפחד. הם היו עושים אקרובטיקה מסוכנת, עולים ויורדים מגובה, הבנות גם עם נעלי עקב וללא שוב הגנה למקרה של נפילה. מי שלא מוכן לעשות הכל, רואה את הדלת מהצד השני של האודישינים. אז השחקנים עושים הכל כדי להצליח ולקבל עבודה, גם אם היא מסוכנת.

06/10/2007 | 15:53 | מאת: מראה מקום

כנסו למנוע חיפוש וכיתבו "תאונות בתיאטרון" או "סיכני עבודה בתיאטרון" תמצאו עולם ומלואו של סיכונים ולשחקנים כמו שאמרה האימא-נראה שאין פיקוח של משרד העבודה על מה מפעל התיאטרון למנהלי הפורום-ענו האם יש הכרח להעסקת ממונה בטיחות בתיאטרון.

חובת מינוי ממונה בטיחות רק אם ישנם לפחות 50 עובדים במקום העבודה ושעל סמך הסיכונים שבמקום העבודה קבע בכתב מפקח עבודה אזורי שיש למנות ממונה בטיחות. הרבה בתי תאטרון לא מעסיקים כל כך הרבה עובדים (הרוב עובדי משרד ברמת סיכון נמוכה). כך שבאופן ברור בתאטרון שמועסקים בו מעל 50 עובדים יש למנות ממונה בטיחות, אבל עד שמפקח לא יוציא הוראה בכתב לא נראה שמישהו יעשה זאת, ומספר המפקחים קטן מדי. בנוסף, בתאטרון או מופעים שמוקמות בו תפאורות על קונסטרוקציה נדרש לאישור מהנדס למתקן/מבנה גם אם הוא זמני. עובדי תפאורה שעובדים בגובה נדרשים לציוד מגן מתאים לעבודה בגובה. דרך שבה נעשת אכיפה מסוימת של דרישות בטיחות הנה באירועים המוניים הדורשים אישור משטרה ואישור כיבוי אש.

07/10/2007 | 07:55 | מאת: איתן חנני

לורד ולאחרים, רק למען הדיוק של הדברים, בתוספות לתקנות חוק ארגון הפיקוח על העבודה (ממונים על הבטיחות) התשנ"ו 1996, (התוספות מפורטות בסוף התקנה) מפורט (בין היתר) על מי חלים תקנות מינוי ממונה הבטיחות. אם תיאטרון לעניין אופי הפעילויות המתנהלות בו נחשב כבית מסחר או כמפעל אזי הוא חייב במינוי ממונה בטיחות, לטעמי קצת קשה להכיל תיאטראות בקטגוריות אלה. יחד עם זאת אין לי ספק שניתן לקשור את אחריות המפיק / מנהל ההפקה לאחריות על שלומם ובטיחותם של עובדיו / שחקניו ע"י התקן הישראלי החדש לאירועים המוניים (ת"י 5688) למרות שעדיין אינו תקן מחייב. בנוסף, קיימים תקדימים (אפילו משפטיים) ששחקנים אשר נפגעו הוכרו ע"י הביטוח הלאומי כנפגעי תאונת עבודה, פועל יוצא של רשלנות מעסיקם. תנאי הבטיחות הקשורים למבנה (בניין) התיאטרון / הקולנוע מוגדרים בחוק רישוי עסקים לפריט 7.7ב' לצו רישוי עסקים.

06/10/2007 | 17:45 | מאת: דורון

קבלו לינק לאתר בטיחות בתאטרון, אמנם בשפת האם של שקספיר אבל כדאי לקרוא: http://www.wpi.edu/Academics/Depts/HUA/TT/Safety

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות