ההיסטריה על הליסטריה-תאונה או אסון
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
עם ישראל התבשר היום שבמזנון שבו סועדים נבחריו נתגלה זיהום מחידק הליסטריה. השאלה היא אם ח"כ נפגע מהחידק זה נחשב כתאונת עבודה? ואם מדובר בשר לשעבר שנחשד בקבלת החזר כפול מסעודותיו במזנון מהממשלה ומההסתדרות-אילו היה נפגע האם זאת היתה תאונה? וכאן המקום לדייק: אילו היה נפגע-היתה זאת תאונה ומאחר ולא נפגע-הרי זה אסון. ואשמח אם יספרו קצת על החידק הזה.
כאשר מדובר באנשים בריאים אין בעיה עם ליסטריה. הסיכון רק לקבוצות הסיכון: נשים בהריון והעוברים - עלול להוביל להפלות, תינוקות רכים, קשישים, אנשים עם מערכת חיסון חלשה (סרטן, לוקמיה, סכרת, בעיות כליות וכבד) ואנשים שלוקחים תרופות שמחלישות את המערכת החיסונית. מתוך כך נראה שהעובדים-לא עובדים במזנון הכנסת אינם בסיכון, והאחד המדובר כנראה מחוסן לא רק מליסטריה אלא גם מחיידק הבושה. אולי רק העובדות שבנוסף גם מוטרדות...וגם העובדים. ואם יחלו - תאונת עבודה. ליסטירה הנה בקטריה החיה לה באדמה וכך מגיעה לירקות ולבשר ולשאר מוצרים. בניגוד לחברותיה המסוכנות כמו בוטולניום בשימורים, היא נהרסת בחימום, כך שאוכל מבושל וחם ואוכל שנשמר בקרור מתאים לא יזוהם. סלטים ובעיקר על בסיס מיונז ובצמוד נקניקים ובשר קר, או מופרד כמובן, גבינות רכות וגלידה רכה הם מועדים לזיהום, ומסוכנים לרגישים ביננו. סימטומים ראשוניים - יופיעו תוך 3-60 יום! דומים קצת לשפעת - חום, כאבי ראש עייפות, כאבים כללים,אדם רגיל - אנטיביוטיקה עוזרת בקבוצת הסיכון - יגיעו לאישפוז כולל סכנת חיים, וגם עלולות להתפתח מחלות קשות כמו דלקת קרום המוח, זיהומים בדם ועוד.