השפעות עמידה מרובה על בני נוער?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

14/11/2007 | 23:35 | מאת: זיו צח

אבקש מידע או מחקר לגבי בני נוער העובדים בדוכני מכירה ונאלצים לעמוד בין 6 ל-8 שעות לאורך כל המשמרת. האם בגלל היותם בשלבי גדילה, ועמידה המרובה (בדרך כלל הם בבית הספר ושם יושבים),עלולה לגרום נזק בריאותי כלשהו לפרקים שלהם או לעצמות עצמם?

לעניין עמידה בעבודה קיים חוק שנלחמו רבות עד שהתקבל המתייחס לעבודה בישיבה: חוק הזכות לעבודה בישיבה 2007 מתוך החוק: מעביד יעמיד לרשות עובד במקום העבודה מושב לעבודה ולא ימנע מהעובד ישיבה במהלך העבודה , אלא אם כן הוכיח המעביד שביצועה הרגיל של העבודה אינו מאפשר ישיבה. מעביד יעמיד לרשות העובדים במקום העבודה כיסאות או ספסלים מתאימים, בעלי משענת גב, במספר מספיק ובמצב תקין לישיבה בעת הפסקה בעבודה. ומתוך חוק ותקנות עבודת נוער ילד מתחת גיל 14 לא יעבוד אלא באישור מיוחד נוער (ילד עד גיל 16, צעיר עד גיל 18) יכול לעבוד רק בעבודה שאינה דורשת מאמץ גופני קשה ואינה גורמת לנזק בריאותי, ולא יותר מ – 8 שעות ביום, עם לפחות חצי שעה של הפסקה. יש עבודות שאסורות לבני נוער כמו עם קרינה, חומרי הדברה מקצצת בשר ומסור עגול ואקדח מסמרים ועוד ועוד. המידע רב בתקנות השונות.

15/11/2007 | 20:35 | מאת: אמא מודאגת

אל מי אפשר להתלונן כאשר הבת שלי (בגיל 16) שעבודת בדלפק פיצה, נדרשת לעמוד 6 שעות ללא הפסקה-ואם היא יושבת,מנהל המשמרת מאיים בפיטורין

17/11/2007 | 18:19 | מאת: אמא של יובל

קודם כל נראה לי שכדאי לדבר עם המנהל של מנהל המשמרת שיגיד למנהל המשמרת שכך לא מתנהגים. אם לא עוזר אולי כדאי למצוא עבודה אחרת במקום יותר סמפטי. אם בכל זאת רוצים אפשר לשלוף את החוק של זכות הישיבה בעבודה - מלחמה גדולה עד שהחוק עבר, אז לא לוותר!!! ואת חור עבודת נוער שחובה לתת חצי שעה הפסקה לנער/ה בשש שעות עבודה שבהם הם יכולים אפילו לעזוב את המקום ולחזור רק בסוף ההפסקה. אם יפטרו אותה, אפשר להגיש תביעה בבית הדין לעבודה וגם לפנות לעמותה לנוער עם העו"ד הג'ינג' החמוד (סליחה, לא זוכרת את השם) שמטפלת במקרים כאלה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות