ניקל
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
בעלי עובד במפעל שיש בו הרבה בעיות של ניקל. במשך שנים התגלה אצלו מספר פעמים ניקל בשתן והוציאו אותו מהמחלקה לזמן מה עד שהתוצאות ירדו. לפני שנה וחצי התגלה שוב ניקל שלקח כשנה עד שהערכים ירדו לנורמה, למרות שעבר למחלקה אחרת ללא ניקל מה יכול לגרום הניקל? (אלו בעיות) האם אפשר לחייב אותו לחזור למחלקה שיש בה ניקל? מה קורה אם שוב מתגלה אצלו ניקל בשתן?
ניקל ותרכובותיו אינו גז (פרט לניקל קרבוניל שזה מקרה מיוחד) וצריך מאוד להתאמץ כדי להיחשף או על ידי מגע ישיר בתמיסות, חשיפה לאבק בזמן ניקוי, בעבוע חזק מידי של תמיסות הציפוי והעלאת תרסיס של התמיסה והעיקר-חוסר זהירות, אי שימוש בציוד הגנה ועבודה מצוקמקת. לא צריך ישר להחליף את מקום העבודה של העובד אלא להחליף את המנהל של המחלקה ואת שיטות העבודה. לידיעתך, יש תקנה בנושא עבודה עם ניקל: http://www.osh.org.il/uploadfiles/takanot_matahot.pdf
ניקל בקדוצה יחד עם עוד מספר חומרים שהנם מתכות כבדות ומסוכנות, התנהגותם ופגיעתם בגוף האדם קשה עד קשה ביותר. אינני יודעת מהם תהליכי העבודה והחומרים בשימוש במקום העבודה של בעלך, אך נראה שהם מודעים לסיכונים שבחומר כי מבצעים בדיקות ומוצאים אותו מהעבודה עד שרמת החשיפה יורדת. במקום העבודה של בעלך רק שוכחים כנראה לבצע תהליך של שיפור שימנע את חשיפת העובדים וכך לא יצטבר החומר בגופם. ציוד מגן אישי מתאים, נקי ותקין, היגיינה אישית וניקיון סביבת העבודה, והשקעה בהגנות הנדסיות-הרחקת העובד ממגע עם החומר ומקרבתו, שינוי שיטות העבודה והחומרים וכדומה) יכולים להוריד את החשיפה והסיכונים. מתכות כבדות נוטות להצטבר בגוף. לאחר שהצטברו לא קל להם לצאת שוב, לכן לקחו חודשים ארוכים עד שרמת הניקל ירדה. לפעמים יורד לפעמים יכול להיות שלא ירד. ניקל הנו חומר מסוכן שלרגישים גורם לגירויים קשים בעור, בעיניים ובנשימה, כולל מחלות כרוניות כמו אסטמה ודרמטיטיס. במקרים של חשיפה עלול לגרום לפגיעה בתפקודי כליות ותפקודי כבד, ולכן הבדיקות שהעובדים עוברים. ניקל מסווג גם כמסרטן ויש לנהוג בו בזהירות יתר כי עלול להוביל גם למחלת הסרטן.