מיחזור מיכלי מים גדולים,ושמפו,ואקונומיקה
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
לקוראים ומנהלי הפורום שלום לשמחתי בטיולי בעיר אני שיחסית לשנים קודמות מתמלאים כלובי המיחזור של בקבוקי השתייהיחסית מהר(יומיים שלושה והכלוב מלא) לאחרונה שמתי לב שעליהם מונחים גםגם מיכלים גדולים שלא ניתן להכניסם לכלוב והם: מיכלי מים גדולים 4 ליטר,מיכלי אקונומיקה,מיכלי סבון\שמפו למינהם האם יש כוונה בעתיד להתחיל ולמחזר גם אותם?ואם כן האם יבצעו הפרדה בכלובים בין מיכלי האקונומיקה לכל היתר-מטריד אותי שמיכל אקונומיקה חומר רעיל יוכנס לכלוב של מיכלי מים לשתייה....
אני שמחה לקרוא שאנשים שמים עכשיו כל מכלי הפלסטיק במתקני המחזור. ממתקני המחזור המכלים עוברים למפעלים לביצוע מחזור של החומר. בתהליך המחזור של פלסטיק ישנו השלב הראשון החשוב של הפרדה של המכלים לפי סוג הפלסטיק ממנו הם עשויים, ולאחר מכן מתבצע תהליך המחזור. בשום מקרה אין לערבב סוגים שונים של פלסטיק בתהליך, אחרת מערכות היצור יפגעו. לחשש מפני נוכחות חומרים מסוכנים - מתהצע תהליך מחזור, לא תהליך של שימוש נוסף. משמעותו שלא רוחצים הבקבוקים ומחזירים לשימוש אלא כותשים ומתיכים וכל זכר להיסטוריה של החומר המקורי נעלמת. מכלים גדולים של מים מינרלים שחברות המים הוספות מהבתים כן עוברות שטיפה ושימוש חוזר. דעתי האישית - יש סיכון וממש לא נעים לקבל מכלים מבתים אחרים גם לאחר שטיפה.
באם בבקבוק שתייה רגיל שמו חומר שאינו שתייה(בנזין או כלור או שמן מנוע) ולאחר מכן הבקבוק הזה הגיע למיחזור נגרס ועושים ממנו בקבוק חדש האם לא יהיו שרידים של החומר בבקבוקים החדשים הממוחזרים?
מנייר ממוחזר עושים נייר טואלט.. אז תתחילי לחשוב: "אולי............וזה מגיע ל..." האמת שאף אחד לא רוצה שמן בפלסטיק כי זה דופק את הייצור. אבל... למיטב ידיעתי, מפלסטיק ממוחזר לא עושים בקבוקים אלא חומרי מיבנה וחוטים. עם זאת, מענין למה קומקומים מארץ המיחזור האולטימטיבי (סין ) הרבה פעמים מסריחים בצורה שאי אפשר להשתמש בהם...
יש הבדל משמעותי בין חומרים לשימוש חוזר לבין חומרים ממ?ח?זו?ר. שימוש חוזר מהווה בעיה מאחר שלדוגמא מכלים ביתיים של מים מינראליים נאספים מהבתים עוברים שטיפה ומילוי וחוזרים לבתים. במקרה זה תהליך הניקוי לא תמיד מספיק כדי לסלק חומרים שאולי הוכנסו למכלים בבתים השונים. הבעיה נובעת מהטבע של פלסטיק שסופח אליו חומרים שלא תמיד יצאו בתהליך שטיפה רגיל. לעומת זאת חומרים למחזור עוברים תהליך של טיפול בטמפרטורה גבוהה שמטפלת בזיהומים ביולוגיים, לכלוך, שמנים וכדומה. וכפי שגם כתב הממחזר, השימוש של פלסטיק ממוחזר הנו למוצרים נחותים יותר, לא למוצרי מזון. מה שיותר מדאיג הוא החומרים שבונים מוצרי פלסטיק. חומרים שבאים במגע עם המזון ומגיעים לגוף שלנו,או במגע עם הגוף פנולים, פטלאטים, אקרילאטים וכדומה. בקבוקי תינוקות, מוצצים של תינוקות, בנית ציפורנים, שקיות הזנה ועוד. הסכנה היא דווקא בנוכחות של כמויות קטנות של חומרים המדמים הורמונים בגוף וגורמים לפגיעות קשות, וזה לא קשור אם הפלסטיק ממוחזר או לא או חומרים שמגיעים בכמות גדולה יותר והם מסרטנים.