הסיכונים שבעבודה בלול ישן.

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

25/03/2010 | 06:08 | מאת: עומרי

שלום לחברי הפורום היקרים - הוצע לי לעבוד לתקופה קצרה בעסק בתחום גידול בע"ח הממקום בלול תרנגולות ישן אשר חודש ושופץ לצורך העניין. הלול בנוי על מצע אספלט בעזרת בטון ולבנים ומקורה בגג אסבסט אשר מתחתיו בידוד קצף פוליאוריתן. בבדיקה שטחית נראה שהאסבסט במצב תקין (לא שבור), אך מצב הקצף לא משהו כלל- ישן ומתפורר. כל השאר בגדר הסביר. מחצית מגובה הלול פתוח (רשתות המאפשרות איוורור). העבודה היא זמנית (עד חצי שנה) וזמן החשיפה הוא כ5 שעות ביום. האם עבודה במבנה כזה, במצב כזה, בסדר גודל כזה... מסוכנת? ברשת אני מוצא דעות לכאן ולכאן... חלק אומרים שאסבסט לא מסוכן כל עוד הוא במצב אחיד ולכן גם מתירים לגור ולעבוד תחת גגות כאלו וחלק אומרים שהוא מסוכן מאוד בכל מצב. ולגבי הקצף, חלק מהאנשים אומרים שמסוכן בייצור ולא כמוצר מוגמר, חלק אומרים כל הזמן וחלק אומרים רק בשריפה. ??? אשמח אם תוכלו לשפוך קצת אור על הנושא... תודה... עומרי ארגמן

25/03/2010 | 19:50 | מאת: דורון

א. אין כל סכנה באסבסט שלם בייחוד כשהוא מוגן בקצף. ב. הקצף המוגמר אינו מסוכן. ג. עם זאת, יש להימנע מעבודות על הגג לניסור שיוף וקידוח האסבסט. ולא ראיתי דעות שאסבסט מסוכן במצבו השלם.

לחיזוק דברין של דורון, מפרטי המקום לא נראה שיש בעיה. הסיכון שאולי כדאי להתיחס אליו הוא התרנגולות הגרות בלול, כל זמן שהן בריאות הכל בסדר.

28/03/2010 | 21:24 | מאת: עומרי

ערב טוב, תודה רבה לכם על התשובות הענייניות. דיפדפתי מעט בדפי הפורום ומצאתי את הדיון הזה - http://www.doctors.co.il/forum-1282/message-27400#message-27400 בנושא קצף פוליאוריתן, שנמצא עדיין בדף הראשי. על פניו נראה שהתשובות קצת סותרות... בדיון כתוב שאבק הנוצר מהקצף מסוכן ופה טענתם שהמוצר המוגמר לא מסוכן (וציינתי שהקצף ישן, בצבע צהוב כהה ומתפורר בחלקים מסויימים). אשמח להבהרה בנושא. תודה רבה לכם. עמרי

נראה כסתירה, אבל לא כך. פוליסטירן איננו מסוכן לעומת חומר הגלם ממנו מיצרים אותו. פעם שהחומר הנו בצורת הקצף הצהוב אין בו סיכון. אבל, כאשר החומר מתפורר, נוצרים חלקיקי אבק וכאן נכנס סיכון שהוא לא קשור רק לחומר הזה אלא לאבק חומרים מסוכנים הנכנס לריאות וגורם לבעיות נשימה. באופן דומה גם אסבסט. כאשר לדוגמא בלולים יש הרבה פעמים תקרה המכילה אסבסט, אין בה סיכון כאשר היא שלמה, לא מתפוררת, ללא קידוחים וסדקים. הסיכון כאשר החומר מתפורר ואז נותרים חלקיקי אבק אותם נושמים לריאות וכאן מתחיל הסיכון. מקווה שעכשיו הדברים קצת יותר ברורים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות