מה מסוכן יותר-מי שתייה או קרינה מסלולר
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
לקהל הקוראים שלום.שמתי לב שרבים מכם מוטרדים מהסיכונים שעדיין לא הוכחו של הקרינה האלקטרומגנטית ממחשבים,טלפונים סלולריים,ומאנטנות. לדעתי על כולנו להיות יותר מוטרדים מזיהום מי השתייה שלנו. להערכתי החומרים הרעילים שמגיעים למים שאנו שותים מהברזים והפיח מהאוטובוסים ברחובות -הם הגורמים לעלייה במיקרי הסרטן למבוגרים וילדים. אני אשית ומשפחתי כבר מזמן הפסקנו לשתות מים מהברז אבל הדילמה שלי כיום האם המים המינרליים שאנו קונים בחנויות נקיים מאותם מתכות רעילות ומסוכנות כמו ניקל אלומיניום נחושת ובנזין מי יכול ויודע לענות ????
זיו הבעיה הרבה יותר מורכבת ממי שתיה ופליטה של מכוניות. מה עם פירות וירקות מזוהמים בחומרים שונים? מה עם דגים ובשר? מה עם מוצרי מזון שעברו הנדסה גנטית? מה עם שינויים גנטיים בחידקים ווירוסים שאין לנו תרופה? מה עם החימום הגלובלי? ועוד ועוד. אבל, לשאלתך. מי ברז נבדקים על ידי הרשויות המקומיות והתוצאות נמצאות באתרי האינטרנט המתאימים (לא בכל רשות כמובן) ובדרך כלל מי השתיה בארץ עדין טובים למדי בהשוואה למי שתיה במקומות רבים בעולם המערבי. במקרה של זיהום יוצאת הודעה לתושבים לא לשתות המים. רק היום קראנו על זיהום עוד מי שתיה באזור המרכז. מים מינרלים נבדקים על ידי ממלאי הבקבוקים, ועל התווית מצויין במדוייק תכולת המים מבחינת מתכות כבדות ומלחים נלווים. לגבי בנזין, אם אני מבינה נכון אתה מתייחס לזיהום מי שתיה מתחנות דלק. מים מינרלים נבדקים גם לנוכחות ולשאריות חומרים אורגנים שאסורים במי שתיה. ואם במים מינרלים אנו עוסקים, ראה מה קורה עם מים מינרלים ממעין עין גדי אשר השאיבה המוגברת על ידי מפעל בקבוקי המים המינרלים גורם לכך שערוץ הנחל יבש ושמורת הטבע הולכת ונעלמת.
לד"ר קויפמן שלום ותודה על תשובתך מתשובתך למדתי שאין סוף לזהירות שעלינו לנקוט כדי למנוע מעצמנו מחלות מיותרות. אני עדיין מוטרד מנושא המים המינרליים.כתבת שהם נבדקים עלידי הממלאים האם הבדיקה הזו מוחויבת על פי חוק, האם משהו מפקח על הממלאים שהם אכן בודקים שירי מתכות וחומרים אורגניים במים, האם במידה ומוצאים שיירים כאלו, מפסיקים לשאוב את המיים מהמעיין? האם יתכן מצב (ואני מקווה שלא) ששיקולים כלכליים מסחריים עולים על שיקולי שמירה על הטבע ושמירה על בריאות רוכשי הבקבוקים. בקיצור שאלתי היא: האם אני יכול לסמוך על המיים המינרליים תוצרת הארץ או שכדאי לעבור למים מינרליים תוצרת חוץ (שמיובאים מחול מהרי האלפים)
לזיו שלום. הצלחת ! באמצעות הקרינה הגעת למים ובצדק ! אני הייתי מוסיף את תאונות הדרכים, הן פוגעות יותר ! ולענין - מבחינה לאומית עדיף שתקנה מים מינרליים תוצרת חוץ מהסיבות הבאות: א. חסכון למאגר המים של מדינת ישראל. ב. היבואנים כנראה משלמים מס למדינה על היבוא. אני שותה מים רגילים אחרי סינון בבריטה, להגיד שזה בריא ? לא יודע ! המים הם המרכיב הקטן ! של הזהום שאנו מכניסים לגוף החומרים נמצאים במיליגרמים בודדים לליטר בו בזמן שבאוכל החומרים נמצאים בכמויות הרבה יותר גדולות. גם באויר הננשם ישנם חומרים מסוכנים הנכנסים לגוף ונשארים שם. ןחוץ מזה חלק מהחומרים ה"מזיקים" בכמויות נחוצים לגוף בכמות קטנה. ולבסוף לעניות דעתי - הסכנה הגדולה ביותר לאנושות ולחי בכלל תבוא מהכמות הגדולה של הקרינה האלקטרומגנטית בכללותה מהשמש והאנטנות המתרבות כמו זבובים.
שמעון וזיו שניכם צודקים מנקודות מבט שונות הסכנות והסיכונים אליהם אנו חשופים רבים וחמורים. לא ניתן להתגונן מאף אחד מהם באופן מלא. אם מדובר במים - אז כפישכתב שמעון סינון בריטה או סינון פילטר מתאים אחר טוב לניקוי סביר של המים. לסמוך על היצרנים בארץ שווה לזה של אלה מחו"ל - לכולם השיקול העסקי גובר. בעבר היתה בעיה עם מי פרייה. אין שום תקן לגבי מים מינרלים. יש חוק מי שתיה, והמים האלה צריכים לעמוד באותם הדרישות. אך בדיקה ואכיפה אינם קיימים (מחסור במשאבים, בעיות דחופות יותר לטיפול). זיהומי אויר, פירות, ירקות, דגים, עופות ובשר גבוה ביותר. אכילה של מוצרים אורגניים לא מורדים את החשיפה באופן משמעותי, אלא בעיקר משפרים את מצב חשבון הבנק של היצרנים. ואמנם נמצאה עליה חדה מאוד במחלות אצל ילדים ונוער וכן מחלות רבות וחמורות יותר אצל מבוגרים, באופן שמקושר לזיהומים ולפגיעה בסביבה. אם לכל זה נוסיף את בעית תאונות הדרכים שהעלה שמעון, שהסיכוי להפגע בכביש כל כך גבוה, לא נותר אלא להכנס לבידוד מלא. אז, כדאי להיותמודעים לסיכונים, ולהחליט לגופו של ענין איך לנהוג בכל מצב. אם טוב לך להשקיע במים מינרלים, אז תשקיע, אבל גם מי פילטר טובים. אפשר להשקיע במוצרים אורגניים ועוד. כל אחד לפי מה שמתאים לו.
בקיצור העולם הזה מורעל