מנגל מנירוסטה - האם מסוכן?
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום לכולם... אני מעוניין לרכוש מנגל פחמים אשר "אמבטיית הפחמים" שלו עשויה נירוסטה (304). האם ישנה בעיה עם שיחרור חומרים בעייתים בעת חימום נירוסטה לטמפ' כאלו (הפח לא מספיק חם בכדי להפוך אדום) ??? האם הבעיה קיימת גם בפלדה פשוטה (1020)? האם זה די בטל בשישים לעומת כל החומרים ה"לא בריאים" אשר משתחררים מהגחלים בתהליך השריפה ? תודה רבה ים
מנגל מנירוטה זה נפלא, קל לתחזוקה, לא פוגם בטעם האוכל וגם נראה יפה כמו שכבר כתבת אין בעיה בנירוסטה ישנה בעיה מסויימת בפחמים, כמו כל דלק שנשרף פולט חומרים שלא כל כך בריא לנשום אותם - פגיעה נשימתית. ויש בעיה של הבשר/דגים/ירקות ושאר מעדנים שעושים על האש, אשר נחרכים והחרוך הטעים הזה מכיל לא מעט חומרים מסרטנים וזו גם כן בעיה לא מבוטלת בכלל. לאחר ההפחדה ההרגעה. אם אוכלים על האש כל יום החשיפה גדולה נשימתית ודרך מערכת העיכול ועם החשיפה עולה הסיכון. אבל אם מדי פעם אוכלים על האש, לגוף יש מנגנוני הגנה כנגד חשיפות קטנות ומזדמנות ואין בעיה משמעותית. אז להנות, אבל לא כל יום.
כמאמר האמרה הידועה מה לעשות, כל מה שטעים הוא לא בריא, מסוכן או לא חוקי...