כוסות קלקר - לפני חודש היה דיון בנושא, הובאה תגובה
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
חדשה, כדאי מאד להתיחס. תודה לבוריס ופורים שמח ובריא. מחבר: בוריס תאריך: 24.3.2005 שעה: 15:16 אינני רופא או מומחה בתחום, אך נתבקשתי בארגון (גדול) בו אני עובד לבדוק את הסוגיה. הנושא אינו פשוט וחד משמעי כפי שנראה. לפי הספרות סכנת יציאת הסטירן מהכוסות לאוכל קיימת לא רק - ולא בעיקר - בטמפרטורה גבוהה, אלא במגע עם שומנים וחומצות (קרי מוצרי חלב ומיצים). ראו http://http://www.ejnet.org//plastics/polystyrene/health.html או http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=9829045&dopt=Abstract השפעות
לשמעון תודה על הציטוט מדבריו של בוריס לדעתי מתוך ניסיון אישי בשימוש בכוסות קלקר אכן כששותים לימונדה החלק הפנימי של הכוס משחיר-האם זה סימן לכך שהופרש החומר המסוכן מהכוס? לדעתי למדנו דברים חשובים מאוד מהפורום הזה לאחרונה: לא לחמם פלסטיק\ניילון במיקרו,לא\כן לשתות מים מהברז ולא \כן להשתמש בכוסות קלקר מה דעתה של דר' קויפמן על דבריו של בוריס ?