2 שאלות - לגבי ריח מטוסטר חדש ועובש מהקיר.

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

26/10/2010 | 00:58 | מאת: אופירה

שלום רב, שתי שתי שאלות לי בבקשה: 1. לגבי בעיית עובש בדירה - למי עלי לפנות, כלומר לאיזה איש מקצוע? 2. קניתי טוסטר חדש (טוסטר פסים שמועך את הטוסטים). בתפעול המכשיר נודף ריח של פלסטיק. האם אפשר לאכול את הטוסטים - אין לזה טעם בעייתי הבעיה היא הריח וריח זה ביטוי לחומרים שנפלטים. האם הריח אמור לעבור אחרי קלייה של כמה טוסטים? (בפעם האחרונה שקניתי טוסטר של חברה אחרת הריח לא פסק ונאלצתי להחזיר את המכשיר) תודה רבה אפירה

29/10/2010 | 14:11 | מאת:

1. עובש בדירה נובעת מרטיבות אם זה חדירה דרך הקירות והתיקרה - לפנות לאיש איטום בענף הבניה אם הרטיבות נובעת מצנרת שדולפת - לפנות לאינסטולטור אם אתם לא יודעים מה הבעיה, תזמינו מהנדס אזרחי (בנין) שיבדוק את הבעיה, ובאותו סכום גם ימליץ על בעל המקצוע המתאים לטפל בבעיה. 2. החומרים שנפלטים מפלסטיק בתהליך חימום אינם בריאים ויכול להיות שהם נספגים בטוסט. לא מומלץ בכלל. את יכולה לנסות ולראות אם הריח נעלם לאחר מספר טוסטים (לא לאכול אותם). אם נעלם בסדר, אם לאו תחזרי.

02/11/2010 | 17:25 | מאת: אופירה

תדוה לע תשובתותיך ושאלה נוספת:בדרך כלל כשאני משמנת תבניותחד פעמים מאלומניום (שטופות ללא אבק) על הנייר בו אני מושחת את השמן נראה צבע אפור שחור - המ זה? האם זה בעיה לאפות בתבניות אלה. גם לאחר שאני שוב מנקה אותן הצבע שבו נפלט.תודה רבה.

02/11/2010 | 22:59 | מאת:

כן, בהחלט יש סכנה. רצוי מאוד לא להשתמש במגע ישיר בין האוכל לבין תבניות אלומיניום. גם לאחר שניקית, יש מים באוכל, וחום התנור גורם לעוד אלומיניום להתחמצן ולהכנס לאוכל, ואז להצטבר בגוף ולרגישים לגרום לבעיות בריאות, בדרך כלל לא מידיות, אלא לאחר שנים. רצוי להמנע מכליאלומיניום ומסירי אלומיניום. אם בכל זאת את רוצה תבנית חד פעמית, תצפי את התבנית בניר אפיה שימנע מגע בין האלומיניום והאוכל. זה פתרון טוב גם למקרים שסתם לא רוצים שהתבנית תתלכלך ויהיה קשה לנקות.

03/11/2010 | 00:38 | מאת: אופירה

03/11/2010 | 16:31 | מאת: אופירה

ומה באשר לשימוש באפייה עם נייר אלומניום? תודה רבה

08/11/2010 | 14:47 | מאת:

אפיה עם נייר אלומיניום דומה לזה של אפיה ובישול בתבניות ובסירי אלומיניום. בודאי שמת לב שנייר האלומיניום משנה את הצבע לשחור וגם בהרבה מקרים מתפורר, והאלומיניום מתכתי או בצורת תרכובות חמצן שלו חודרים למזון ואח"כ לגוף. המדובר הוא במקרים בהם מחממים את המזון (בישול,אפיה). אין בעיה להשתמש בנייר אלומיניום כאשר האוכל קר.

08/11/2010 | 15:29 | מאת: אופירה

תודה שוב. אם כן, מה מומלץ לכסוי ירקות/דגים ובכלל מאפים בתנור. על גבי המארזים של נייר האלומניום מצויין כי הם לאפיה... תודה רבה!

16/11/2010 | 11:16 | מאת:

נכון שכתוב על נייר אלומיניום שמתאים לאפיה, כי מבחינת החום של התנור, זה מתאים. אבל, הם לא מתיחסים לכך שהאלומיניום לא בריא. אפשר להשתמש בנייר אפיה, שקיות קוקי. אם מוכרחים אלומיניום, לשים אותו לא צמוד ממש לאוכל, דבר שיוריד מעט (לא ימנע) את החדירות.

17/03/2015 | 19:10 | מאת: ראובן

שלום וברכה, קראתי דברייך כאן בנוגע לאלומיניום. מנגד, באתר שלהלן נטען כי אין בעיה בשימוש בכלי אלומיניום. אם הבנתי נכון, מקור המידע במשרד החקלאות האמריקאי. מה השורה התחתונה והעדכנית למי מה שידוע היום? http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/002461.htm

16/06/2015 | 16:31 | מאת: קורה

האם יש תשובה לכך?? שורה תחתונה??