מיקרוגל

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

25/12/2010 | 10:46 | מאת: שאול

שלום האם מיקרוגל מסוכן לנו? הן מבחינת זליגת קרינה והן מבחינת התהליך של חימום המזון בו? מהם כלי האיחסון המתאימים ביותר לשימוש בו מבחינת בריאות? בתודה מראש

גלי מיקרו הם גלים של קרינה אלקטרומגנטית לא מייננת, ולכן הסיכון הוא של חימום. אז אם תכניס יד לתוך המכשיר ותסגור אותו היד תתבשל. תהליך שלא ניתן לבצע כי המכשיר לא נסגר כאשר היד מחוברת... כך עובד מיקרוגל - מחמם את המים הנמצאים באוכל. אין בזה שום סיכון, כמו חימום על הכיריים, רק מהיר יותר. בגלל שהגלים במיקרוגל עובדים לחימום מים, כאשר מכניסים דברים יבשים או מתכות, יש בעיה בחימום. כלי מתאים - כל כלי שלא מאבד את הצורה שלו בחימום במכשיר מתאים לשימוש.

04/01/2011 | 06:21 | מאת: אנונימי

באחת הכתבות בטלויזיה , כנראה בחדשות, לפני הרבה זמן, נאמר שעד היום לא נבדה ההשפעה של הקרינה על האוכל שאנו אוכלים לאחר שחומם או בושל במיקרוגל אלא נבדקה רק השפעת הקרינה על האדם ובחדר.

לא כך הוא. הדבר נבדק לעומק. תהליך החימום הנו קרינה לא מייננת, בתחום של הקשר מימן-חמצן של המים, דבר המוביל לתנועה-ויברציה של הקשר ולחימום האוכל. אין בקרינה לא מייננת זו שום סכנה באוכל. כל ניסיון לאמר אחרת הנו מיתוס אורבני בלבד.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות