פלסטיק ושומן
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום רב שמעתי מיועצת קולינרית בכירה כי אסור לאחסן מזון עם שומן(שמנוני) בכלי פלסטיק רגילים לשימוש ביתי. היא טוענת שהפלסטיק לא אוהב שומן והוא מפריש חומרים מסוכנים בתוך המזון. הרי כולנו קונים מיונז שנמצא בכלי מפלסטיק וכך אני עושה שנים רבות,כמו כן אנו מאחסנים מזון מבושל בכלי פלסטיק במקרר או במקפיא ובכל בישול יש גם בשר עם מעט שומן או בכלל שמן שאנו הוספנו לתבשיל. האם זה מסוכן? והאם מישהו בדק האם הפלסטיק מפריש חומרים למזון?ומה לגבי מיונז(הלמנס')שאני קונה שנים ונמצא בכלי פלסטיק?? אני מאוד מודאגת האם היועצת בטלוויזיה צדקה??? בתודה רבה מראש.
חייבת קודם כל להחמיא לך על השאלה. ראית תכנית טלוויזיה ולא קבלת מיד את מה שאמרה המומחית אלא חשבת ואמרת יש משהו לא סביר בדבריה, ואת צודקת!! מוצרי הפלסטיק לאחסון מזון הם בפלסטיק המותר במגע עם מזון. יש הרבה מאוד סוגים של פלסטיק, ורק אחדים מהם מותרים מגע עם מזון,ואת אלה נמצא בשימוש. כמו שאמרת לדוגמא, מיונז. הפלסטיק של אריזות מזון הוא PET - פוליאתילן טרפטאלאט או PET פוליאתילן או PP פוליפרופילן. אלה העיקריים. יש עוד אחדים. חומרים אלה נבדקו מכל כיוון להתאמה למזון, כולל שהם לא מעבירים חומר לתוך האוכל. תעשית המזון נבדקת שוב ושוב לאריזות שבשימוש, כי אין מצב לסכן את הציבור כולו. לגבי אריזות פלסטיק ריקות לאחסון, יש לך דרך לבדוק אם מתאימות או לא לפי סימון קטן שמופיע על תחתית האריזה של מזלג וכוס המלמדים שהפלסטיק מתאים למוצרי מזון.