שאלה
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום! האם זה נכון שקלקר מסרטן? ואם כן, במידה וקניתי למשל בשר טחון שהיה בתוך קופסת קלקר, אם אני מעבירה אותו לכלי אחר לפני שאני שמה במקפיא, האם הבשר כבר לא יהיה "נגוע"? או שבגלל שהוא כבר היה, אפילו מס' דקות, בתוך קופסת קלקר, אז גם אם העברתי אותו לכלי אחר, עדיין הוא יהיה "נגוע"? תודה.
קודם כל את יכולה להרגע לגמרי. הבשר בסדר. תבשלי טעים ותאכלו בהנאה. קלקל לא מסרטן. חומר הגלם -סטירן- שממנו עושים אותו עלול להיות מסרטן. הסיכון הנו סיכון בנשימה.גם סיכון זה דורש חשיפה חוזרת ונשנת די משמעותית, דבר שלא יהיה לך אף פעם בבית, ובטח לא במגע של בשר בקלקל. נראה לך שהיה מותר למכור קלקל אם הסיכון היה כל כך גבוה שכל מגע מסכן? חשוב להדגיש, רק בנשימה שוב ושוב של כמויות גדולות ישנו סיכוי ממשי. למשל, במפעל שמיצר קלקל. בקלקל יש סכנה כאשר יש שריפה של כמות גדולה ונושמים את החומר, אז יש רמת סיכון מסויימת, דבר שגם כן לא יקרה בבית. ה