כיבוי שריפה בזמן טיגון בשמן עמוק בסיר חשמלי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

18/02/2012 | 13:41 | מאת: איתי

האם כאשר השמן עולה באש כאשר אני מטגן בשמן עמוק בסיר חשמלי, עלי לנהוג באותה שיטה לו זה היה סיר על הכיריים ולכסות את הסיר במגבת רטובה כדי לכבות את האש?

18/02/2012 | 16:40 | מאת: יוני

בעיקרון כן, אבל קודם לנתק מהחשמל. החשמל מספק חום אז גם אם תכסה אותו ימשיך להגיע חום מהחשמל והאש לא תכבה. גם בחימום גז זה כך. צריך גם לכבות את הגז.

19/02/2012 | 14:41 | מאת: איתי

אם אני צריך קודם להוציא מהחשמל הרי זה לא אפשרי כי השקע שבקיר נמצא מאחורי המכשיר חשמלי לטיגון צ'יפס (צ'יפסר) כך שלא אצליח להגיע אליו ואם אצא מהבית כדי לנתק חשמל מחדר המדרגות אז אני לוקח סיכון באיבוד זמן יקר, וגם אם אני אוציא את התקע של המכשיר מהקיר אני עלול להתחשמל. הנושא הזה מטריד אותי כי לפני זמן קצר השמן עלה באש כאשר טיגנתי צ'יפס על הכיריים ולמזלי היה איתי מבוגר שידע איך לפעול מידית וממנו למדתי ששמים מגבת רטובה, אבל בכל זאת החלטתי להחליף את אמצעי הטיגון לסיר טיגון חשמלי כי חשבתי שזה יותר בטוח ועכשיו לאחר תשובתך אני חושב שאולי טעיתי. בכל אופן על אכילת צ'יפס אני לא אוותר. האם אפשר קודם כל לשים את המגבת הרטובה ורק אחר כך לנתק מהחשמל מחוץ לבית? אודה גם לתשובה מצוות הפורום.

כן, אתה בהחלט יכול קודם לכסות את הסיר/מחבת עם מגבת רטובה (גם לוקח זמן להרטיב מגבת ולהניח על המחבת שעולה באש). לפעמים המגבת לא מספיקה וגם היא נדלקת. צריך להזהר. מהיר יותר לקחת מכסה בגודל מתאים למחבת ולכסות אותו מידית, ואת המכסה אפשר להכין מראש ולהניח ליד אזור הכנת הצ'יפס. באופן זה נחסמת אספקת האוויר ואז האש אמורה לכבות מעצמה. גם במקרה של בישול גז יש לכבות את האש במקרה שהמחבת עולה באש, שלא יתרום עוד לשריפה במקרה שתצא משליטה. לגבי החשמל, מה לעשות, המצאות השקע בקיר האחורי לא תורם, אולי נוח, אבל לא נוח במקרה של שריפה או התחשמלות. דבר נוסף, כדאי שיהיה מפסק פחת משני גם בתוך הדירה, ולא לרוץ החוצה במקרה כזה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות