שבוע טוב

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

24/03/2012 | 19:26 | מאת: חגית

שבוע טוב, אנו משתדלים להימנע מאפיסון מזון חם בכלי פלסטיק בשל חשש של השתחררות חמרים מזיקים (דוגמת ביספנול A). לאחרונה שמענו כי גם אפסון של מזון בפלסטיק בהקפאה כה מזיק (אם כי ברמת הסקרנות זה לא ברור כיצד כי בחום החומרים מתפרקים. מה הוא התהליך העובר על הפלסטיק בקור הגורם להשתחררות חומרים מזיקים??? סתם סקרנות...).מכל מקום, אם הדבר חל גם על שקיות פסלטיק מן הסתם גם מוצרים הנקנים קפואים דוגמת סנפרוסט יכולים להיות בעיתיים - לא כן? ושאלה נוספת: אם פלסטיק אינו ממולץ לאפסון במקפא מה כן? הבנו שלא כל פלסטיק בעייתי אך אין לנו את הכלים לדעת מה כן ומה לא (גם המספר הטבוע במשלושים שבכלי פלסטיק לא תמיד מרמז על כך...). במה אם כן כדאי לאפסן מוצרים במקפיא? תודה רבה.

שבוע טוב גם לך, וכל הכבוד על החשיבה הבקורתית. את צודקת, נושא פלסטיק בהקפאה הנו מיתוס אורבני שהופץ באינטרנט, המצאה של אנשים שרצו לצחוק מאנשים אחרים שקונים כל דבר שמוכרים להם באינטרנט. אין שום בעיה לאחסן מוצרים במקרר ובמקפיא בכלים ובשקיות פלסטיק. כמו שכתבת, בדיוק להפך, כל התהליכים הופכים איטיים יותר או לא קיימים בקור. לגבי ההערה שלך המתיחסת לביספנול אי - הוא לא נמצא בכל המוצרים הפלסטיים הפשוטים אלא רק במוצרים כמו בקבוקי התינוקות שעשויים מפוליקרבונט - ללא החומר המוצר יוצא מעט חום עכור והוספת החומר משפרת את המראה. חבל רק שהרבה תינוקות נפגעו על מזבח היופי.

26/03/2012 | 22:39 | מאת: חגית

תודה רבה על המידע החשוב והפרקטי. האם ידוע לך אם גם בקבוקי משקאות דוגמת מים מינראליים מכילים ביספנול A??? שוב תודה רבה.

בבקשה, לשרותך. להרחבה של שאלתך. בשאלה הראשונה התיחסת לנושא של סימון הבקבוקים בסימן המחזור עם המספר בפנים (הסימון הזה מופיע על הרבה מאוד כלים מפלסטיק) - המידע הזה חשוב מאוד כדי לזהות את סוג הפלסטיק ולהחליט החלטה ראשונית. אם יש את המספר 2, 4, 5 (פוליאתילן ופוליפרופילן) - ניתן בבטחה לשתות המים או המשקה הקל או כל משקה אחר, ולהשתמש בבקבוק שוב - אין בו ביספנול A. רק בקבוקים שעשויים מפוליקרבונט – סימון 7 – מכילים ביספנול A ומהם רצוי להתרחק. ושוב זו החלטה ראשונית. בדיקה שניה היא גוון הבקבוק. אם הוא שקוף ויפה – להתרחק ממנו. אם יש לו גוון עמום חום – כדאי לבדוק ולשאול, אך בסבירות טובה הוא יהיה בסדר.

27/03/2012 | 00:50 | מאת: חגית

תודה רבה על תשובתך.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות