שאלה על סיטואציה שכיחה
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום, סיטואציה שקורית המון, אני נכנס לאוטו בסיום יום עבודה (שעות אחה"צ), האוטו מופנה לכיוון השמש שנמצאת בזווית מושלמת מול העיניים, עד שמושיטים את היד לסוכך השמש ומורידים אותו עוברות 2-3 שניות לפחות שבהם העיניים ממש מול השמש, ואז מתכופף להוציא משקפי שמש מתא הכפפות ושוב סינוור מהשמש, יש סיכון בכך? ובכלל יש דרך להימנע מכך? תודה
אם כל התהליך מתרחש כאשר אתה נמצא במכונית, הסנוור קצר, כמו מכונית בלילה עם אורות גבוהים, וחולף אחרי שניה או שתיים. מאחר שאתה כבר באוטו זכוכית החלון מסננת את הקרינה האולטרה סגולה שיש בה סיכון קטקרט מצטבר (לא בחשיפה אחת או שתיים אלא במהלך החיים) ולכן אין סיכון. להמנע - תוריד את המגן כאשר אתה יוצא מהאוטו כך שהוא יהיה מוכן כאשר תחזור, ותקח משקפי שמש איתך, בחוץ השמש יותר חזקה וללא סינון מספיק והמשקפיים חשובים אז יותר.
מעבר לעניין קרינת UV שהשמשה מסננת, האור החזק מאוד של השמש לא מזיק לעין בשניות האלה?
בחשיפה קצרה לאור השמש המסנוור בתוך האוטו דרך הזכוכית אין בו שום פגיעה. העין נעצמת, הסינוור נרגע ואין פגיעה. זה חלש מדי ומעט מדי מכדי לגרום לאיזושהי פגיעה. אם לעומת זאת תעמוד מחוץ למכונית ותרים הראש ותסתכל ישירות לתוך השמש ללא הגנה, במשך שניות ארוכות, תהיה פגיעה, כתלות בזמן הנעיצה הפגיעה יכולה להיות הפיכה או לא הפיכה. הדבר אולי דומה לנגיעה בקומקום חם לרגע, אז לא נעים ביד אך לא גורם לנזק או לפגיעה בלתי הפיכה. אם תכניס היד לתוך האדים החמים יהיה פחות נעים, ועלולה להיות כוויה קלה לזמן קצר, ללא נזקים לטווח ארוך. כוויה מאש זה כבר סיפור אחר.
שלך מרשים ביותר, כל הכבוד