תקלה במכשיר המיקרוגל- מודאגת
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום רב, היום התחלתי לחמם אוכל במיקרוגל, וברגע שהפעלתי את המכשיר, נשמע פיצוץ חזק מתוך המכשיר, ולאחריו המיקרוגל המשיך לפעול. מייד סגרתי אותו ונתקתי אותו,אבל בטפשותי, במקום לזרוק את המזון שחממתיולקחת אחר, עשיתי טעות,ואכלתי אותו . האם יכול להגרם לי איזה שהוא נזק ? האם המזון יכול להקרין? או לחלופין,האם יכול להיות מצב בו השתחרר איזה שהוא חומר מסוכן על האוכל שאותו אכלתי, או חומר רעיל ?על פני האוכל לא ראיתי שום דבר .(זה היה דג ופתיתים) . אני מאוד מוטרדת מכך . תודה מראש על התשובה . נטע .
הסירי דאגה מליבך. קרינת מיקרוגל הנה קרינה הקיימת כאשר המכשיר דולק, וברגע שמכבים אין יותר קרינה כמובן לא באוכל שם אף פעם אין קרינה אלא חום - חימום של המזון (המים) בעזרת גלי מיקרו. הפיצוצים ששמעת אולי הגיעו מעצמות של הדג או אולי פיסה קטנה של אלומיניום. קורה, לא בעיה. וחומר מסוכן אין בשום מקרה. מקווה שהאוכל היה טעים, ואם המכשיר עובד כנראה גם אין בעיה תפעולית.
רציתי לחדד את הדברים : קודם כל אני מודה לך על כך שהרגעת אותי. אבל רציתי לשאול- הפיצוץ שאני מדברת עליו לא היה כמו פיצוץ של עצם דג אותו אני מכירה, או רעש של פיסת אלומיניום( שניהם לא היו שם),זה היה פיצוץ בשנייה של ההפעלה הראשונית . אבל מעבר לעניין הקרינה (שבעניין זה הרגעת אותי),שאלתי היא האם רעש כזה בעת ההפעלה יכול להעיד על איזה שהוא פיצוץ שמשחרר חומר רעיל כל שהוא, יש אלמנטים/חלקים כאלו בתוך המכשיר שעלולים לשחרר איזה שהוא חומר בעת התפרקות או שבירה ?? סליחה שאני "מנדנדת", אבל אני טיפוס מאוד פחדני..... תודה רבה מראש .
שמחה שלפחות הצלחתי לעזור ולהרגיע בענין המהותי שהאוכל לא נפגע ואין בעיה שאכלת אותו. לגבי המיקרוגל עצמו, יכול להיות שיש לו תקלה לא מהותית שיצרה את הרעש אז אם מתחשק לך זו הזדמנות לתאת למסע קניות ולרכוש מכשיר חדש. לגבי דרך הפעולה של המקרוגל - אין שם חומרים מסוכנים שיכולים להכנס לאוכל. כמובן שיש את המכשיר עצמו, לא כדאי לאכול אותו כמובן...אבל שום חלק ממנו ושום חומר ממנו לא חדר לאוכל. בתהליך יצור גלי מיקרו אין חומר מסוכן. יש קרינה אלקטרומגנטית שיוצרת חום שנקלט במים שבאוכל שמבצע את החימום וזה הכל. עודף החום נספג בגוף נסתר במכשיר. הרשת על הדלת מונעת דליפה של קרינת החום הזו החוצה ואנחנו מוגנים. אין בעיה.
גם ענית לי בסבלנות תוך הפגנת ידע, וגם הצחקת אותי מאוד (בעניין אכילת המכשיר עצמו.....) . כן ירבו כמוך ! נטע.
בבקשה. שמחה שאפשר היה לעזור.
שלום, אם נשמע פיצוץ ממכשיר המקרוגל שלא בגלל חלק מתכתי כגון נייר כסף או מזלג, יש לבדוק מיידית מה מקור הבעייה! בבית שלי לא הייתי מפעיל את המכשיר בלי להבין מה זה קרה. אישית לא ממליץ להשתמש במכשיר הזה, פשוט מיותר