שתית מים שנמצאים זמן רב בגלון
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
האם לא מסוכן לשתות מים מגלון גדול של מים מינרלים שעמדו הרבה זמן לאחר שפתחו אותו ואו לאחר שפתחו ולא שתו הכל? אם השאלה לא מתאימה לפורום הזה אנא הפנו אותי לפורום המתאים - אולי תזונה קלינית?
סיכון משמעותי אין. אם המים טעימים ואף אחד לא חלה אין בעיה. זה מים. לגבי הרבה זמן יש להגדיר - שבוע? שנה? אך תמיד קיים סיכון, גם במכל או בקבוק שרק פתחת. אם התחילו להצטבר חיידקים או שהיצור היה בעיתי (החברות מודיעות אז שלא לשתות מים מתאריכי יצור מסויימים) אז תהיה בעיה. באופן רגיל אין בעיה. להזכירך מי שתיה מגיעים מהכנרת, המוביל הארצי ובארות. המים פתוחים ולכן מוסיפים כלור לטיפול בזיהומים.
למשך שבוע-שבועיים ואחר כך מכניסים מים חדשים מבלי לשטוף את הבקבוק, מתפתחת בבקבוק הסגור והרטוב פטריה שתזיק לבריאותנו?
שבועיים אינם זמן ארוך בשביל שיתפתח זיהום במים בבקבוק אם הכנסו מים סבירים (מברז עירוני, מחברות של מים לשתיה). גם אם הבקבוק רטוב לאחר הוספת מים לא צריכה להיות בעיה. שוב, אם המים נקיים. אם הכנסת מים מזוהמים או ממקור מים שאיננו מטופל, ברור שיכולים להתפתח זיהומים, תוך זמן קצר יחסית (מספר ימים). הזיהומים אינם פטריתיים בהכרח יכולים להיות זיהומים מיקוביאליים קשים יותר, גורמי שלשולים וזיהומים בדרכי העיכול. לעיתים חברות המשווקות מים מחזירות מים, מאחר שבבדיקות שאורכות מספר ימים מתגלים זיהומים, בדרך כלל זיהומים קלים, אך לא לוקחים סיכון. במדינות העולם השלישי גורם מספר אחד למחלות ולתמותה הנם מים מזוהמים. אז, אנחנו לא בדיוק עולם שלישי, ואם המים ממקור סביר, לא צריכה להיות שום בעיה. אם יש לך חשש שבקבוק הזדהם, אז לא לשתות ממנו ולא לעשות בו שימוש.