שואלת
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום רב, הכנתי מאפה ובדיעבד גילתי שהגבינה ששמתי בו - גבינת חמישה אחוז לבנה כללה מעט עובש ירקרק שהתפתח בחלק העליון של הקופסה (פחות מכפית) שמעתי שהעובש הירקרק גורם לפגיעה מוחית. קצת כבר אכלתי מזה... . 1. האם כתוצאה מכך עלול להיגרם נזק בלתי הפיך. 2. האם אפשר לאכול את כל יתר המאפה שנשאר? תודה
לקריאה נוספת והעמקה
קודם כל, בכל בישול אפיה ואכילה, כדאי להסתכל ולבדוק שהמוצרים והמאכלים תקנים. יש עובשים מסוכנים ואחרים לא ממש. הפגיעה מעובש, אם בכלל, תהיה ממזון שאיננו מבושל/אפוי/מטוגן. מאחר שאת אפית את הגבינה, אז אין בזה סיכון. בתהליך האפיה מתפתח חום גבוה שגורם להרס פעילות העובש, כמו שעושים סטריליזציה בחום להשמדה של חיידקים, תהליך שהורס גם עובשים. אז, אם אכלת והיה לך טעים, אין בעיה. אם לא טעים, אין טעם להמשיך ולאכול.