תבניות חד פעמיות ושקיות קוקי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

30/12/2012 | 14:42 | מאת: אורית

1. האם זה מסוכן לבשל או לאפות בתבניות כסף חד פעמיות או לעטוף דג או עוף בנייר כסף לצורך אפיה? אני שואלת כי קיימות דעות לכאן ולכאן בנושא פליטת האלומניום בין השאר טוענים שמחלת האלצהיימר גורמת ליצירת עודפי אלומיניום במח ולא להיפך 2. אותה שאלה לגבי שקיות קוקי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תבניות חד פעמיות מאלומיניום וניר אלומיניום אינם בריאים בבישול - בתהליכים שיש בהם חום. הטיעון לגבי מחלה זו או אחרת איננו מה שמשנה. אלומיניום הנו מתכת שנכנסת לגוף שלנו, שאין לו צורך בה לשום תהליך. מצטברת בגוף ומעלה הסיכוי למחלות שונות, כולל מחלות דמציה. לבשל בתוך סירי אלומיניום, לכסות בניר אלומיניום - בתחילת הבישול הכל נקי ומבריק ואז הם משחירים בגלל חומר שנוצר והוא חודר למזון ולגוף שלנו. וזה מאוד לא רצוי. לגבי יצירת עודף אלומיניום במוח - אם אין לנו בגוף אלומיניום הוא לא יגיע למוח. אלומיניום שנכנס לגוף מצטבר גם במוח, ולא רצוי בלי קשר למחלות דמנציה. לגבי שקיות קוקי, הם עשויות מנייר משומן ולא ממתכות. נייר הנו צלולזה מעצים ואין בעיה עם חומרים אלה, וגם חומרי השימון אין איתם בעיה. כך שאם יש לך התלבטות שקיות קוקי ונייר אפיה עדיפים בברור.

11/01/2015 | 11:59 | מאת: עוזי

שלום אם אני שם על התבנית אלומיניום נייר אפיה ומכניס לתנור האם זה בסדר?

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות