מנה חמה
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום רב. אני תלמידת תיכון ובהפסקות בכיתתי, בעיקר עכשיו בחורף, הרבה תלמידים מכינים לעצמם "מנה חמה" של מרקים, פסטות, פירה וכו'... ברצוני לדעת האם מיכלי הפלסטיק של המנות החמות משחררים ופולטים חומרים מסוכנים לתוך המזון עם הוספת המים הרותחים לתוכם? ואם הצריכה היא כמעט יומיומית? ברצוני להוסיף שמדובר ב"מנה-חמה" של חברות גדולות ומוכרות בארץ ("אסם", "ויטה"...) בתודה מראש.
שלום מעיין. כל הכבוד על תשומת לב ודאגה לבריאותך ולבריאות החברים שלך. כמובן שיש חומרי פלסטיק שהם מסוכנים. אך, לשמחתנו בשנים האחרונות עלתה המודעות גם בתעשית המזון וגם במשרד הבריאות ולא מאשרים פלסטיק לשימוש אלא אם מתאים לשימוש המיועד. אז במקרה זה הפלסטיק אמור להיות יציב ולא לשחרר חומרים מסוכנים לתוך האוכל בתנאי הכנה כמוגדר. אם מוגדר להוסיף מים חמים, אז הפלסטיק לא ישחרר חומרים מסוכנים בתנאים אלה. אם יעשה שימוש לא מתאים, נגיד חימום ישירות על אש/כיריים כמובן שהפלסטיק לא יהיה עמיד וישתחררו כל מיני חומרים. אם לא משחרר חומרים מסוכנים אין בעיה בצריכה יומיומית. בנוסף, בפלסטיק המיועד למזון (שנבדק ונמצא שלא משחרר חומרים מסוכנים לאוכל) במיוחד של חברות גדולות ומוכרות בתחתית הכלי יהיה סימון של כף ומזלג. אז, תהפכי את המנה חמה ותראי אם יש סימון כזה. אם יש סימון כזה הפלסטיק בטוח לשימוש. זה נכון לכל הכלים חד פעמיים למזון וכן כלי פלסטיק. שיהיה לך בתאבון וחם ונעים בימים קרים אלה.