שאלות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

18/01/2013 | 18:36 | מאת: אורנה

שלום! 2 שאלות באותו עניין: 1) כשיש הפסקת חשמל למשך 4-5 שעות, האם נגרם נזק משמעותי לאוכל שבמקרר ובמקפיא (בעיקר לדברי חלב שבמקרר ולמוצרים קפואים שבמקפיא, כמו שניצלים ובשר) או שאפשר לאכול אותו כרגיל וללא חשש? 2) אם השארתי את דלת המקרר ו/או המקפיא פתוחות במקצת (רווח קטן של כסנטימטר אחד) למשך 4-5 שעות, האם נגרם נזק לאוכל שנמצא שם (שוב, בעיקר לדברי חלב ולמוצרים הקפואים)? תודה מראש.

הספקת חשמל של 4-5 שעות כאשר המקרר סגור איננה בעיה. המקרר והמקפיא שומרים על הקור שעות רבות, ולא צריכה להיות בעיה, לא קפואים ולא למוצרי החלב. אם המקרר או המקפיא נשארו מעט פתוחים, קורה, לא בעיה מבחינת האוכל, בעיה מבחינת חשבון החשמל כי אז המקרר עובד יותר כדי לשמור על טמפרטורה נמוכה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות